15. sep. 2012

Ostefylt Svinestek

Svinekjøtt er alltid populært og av de rimeligste alternativene, 
samtidig så kan det jo varieres i det uendelige...


Her er det brukt utbenet kotlettkam.

Sett ovnen på 175 grader.
Ta den tempererte steken og skjær snitt rett ned fra toppen og dytt nedi en bit ost, det er lettest og bruke en hard gulost, men det går fint å bruke mykere oster og stappe den ned med en teskje, gjærne hvit geitost :)



Smør inn steika med sennep (lettest med hendene), og strø timian over. I ildfast ovn med litt øl, eller vann i forma.

Settes i ovnen omtrent en time, hvis nødvendig kan du legge over aluminumsfolie eller bakepapir på slutten av steketiden og det er lurt og helle litt av kraften over 1-2 ganger underveis.

For å spare tid kan du også steke grønnsaker eller rotgrønnsaker ved siden av ;-)

Skjæres opp på tvers av ostebitene så alle skiver blir marmorert med ost...


Bon Appètit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)