14. mai 2013

Glutenfri Kake med bringbær i Maifarger

En 17. Mai kake må være rød, blå og hvit ;-)





Har man planlagt dette godt har man selvfølgelig fargene i ferdigkjøpt strø, eller kjøpt inn blåbær og jordbær, pisket fløtekrem er jo hvit...

...men når man ikke har planlagt (eller ikke har råd til å kjøpe alt mulig stas som gjør livet enkelt), da må man ty til mer naturlige og rimeligere kilder :-)

Kaken er laget med kikerter og kikertmel og derfor glutenfri, inspirert av bloggen frie kaker...
...men for å være helt ærlig så ble den en del forandret, alt omstendig notert -litt flaut- , men hvor er lappen ?

I allefall så kommer ingrediensene her også kommer det vel mengde etter hvert ;-)

Kikerter
Kikertmel
Bakepulver
Bringbær
Sitronskall
Sukker
Egg



-I alle fall syntes jeg det var pyntingen som fortjente en bloggpost, 
kaken må jo gjerne være ett sukkerbrød med f.eks. bringbær eller jordbær fyll. 
Oppskrift på sukkerbrød og hvor mye røre til hvilken form finner du HER










Pynten jeg har brukt er agurkurt-blomster, roseblader og melisglasur.
Kaken er dynket med ferskenlikør.




3 kommentarer:

  1. Her er den jo, 17. mai kaken som er glutenfri.
    Håper du finner igjen lappen. Og jeg håper jeg kan finne/lage kikertmel. Har ikke lyst til å dra langt for å finne en helsekostforretning.

    SvarSlett
    Svar
    1. :-)

      Lappen er mystisk forsvunnet men tror mengdene er som følger, uansett så ser man jo om man må tilsette mer tørt eller vått, muffinskonsistens ;-)
      Som de fleste kaker med mais, kikerter osv så er den litt tung i konsistens.

      3 dl Kikerter
      1 dl Kikertmel
      2 ts Bakepulver
      2 dl Bringbær
      Sitronskall
      1 dl Sukker
      2 Egg

      Jeg skal definitift lage den omigjen, men det blir etter 17. Mai :-)

      Ellers er oppskriftene på smashkake glutenfri og man kan jo pynte den som denne kaken...

      Ha en fin 17. Mai :-)

      Slett
    2. -glemte å si at du kan bruke maizenna eller malte mandler etc istedetfor kikerter...

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)