26. mai 2013

Polentatoast med Chevre

Min grunn for å prøve polenta var ikke fantastiske matopplevelser i Italia, men å finne ett godt glutenfritt alternativ til f.eks. pasta.

I tilegg fant jeg ut at det er ett godt alternativ til toast og da blir jo den glutenfri :-)


En av de franske kjente salatene er Salat med hvit chevreost på toast,
en av mine favoritter ved siden av gesier-salat.

Polentatoasts med hvit Chevreost


Ferdiglaget polenta
fersk chevreost
malt pepper
honning
timian

Se HER for hvordan du lager polenta.
Polentaen skjæres i skiver.


Stekes i smør/olje på begge sider.


Du kan nå fortsette med stekepannen (med lokk) eller bruke stekeovnen (anbefales) .
Legg en bit ost på hver toast, 1/2 ts honning, ett dryss malt pepper og litt timian.

I stekepannen setter du på lokk og middels varme og lar stå til osten er gjennomvarm og begynner å smelte.
I stekeovnen steker du de på ca 200 grader, høyt i ovnen og til det får et svakt brunskjæ, osten skal begynne å smelte men ikke renne utover.


Serveres med en tradisjonell grønn salat (med tomat og løk) som lunsj, 
forrett eller en litt mer komplett salat som middag.

Bon Appétit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)