3. mai 2013

Aspargesomelett med chevreost og Laks

Man tuller ikke med Asparges her i frankrike,
 de skal aller helst serveres med en vinaigrett, 
grønt lys for ovnstekt med smør-hvitløk, til nød i suppe...

Forøvrig er de velkomne i omeletter, håper jeg blir tilgitt følge av laks og chevreost....

Omelett er enkelt og lagre og krever ingen spesielle kunnskaper ei heller oppskrift,
jeg skriver her alikevel de ingrediensene jeg har brukt,
men ikke vær redd for å gjøre det litt annerledes hvis du har lyst eller mangler noe,
du trenger nå egg da ;-)

Aspargesomelett med Chevreost og Laks



til 3-4 personer

400 g asparges
100 g røkt laks
6 egg
6 ss vann
100 g chevreost 
pepper

Skjær aspargesen i terninger, (hvis du bruker hvit eller tykke asparges må de først skrelles, 
se HER for mer informasjon om Asparges),
 laksen likeså og egg og vann vispes sammen.

Hvis du vil bruke toppene til pynt kan disse kokes opp for seg, eller gi de ett par minutter i micro'n.
-hvis du ikke skal pynte steker du de sammen med resten.


Stek først aspargesen i litt smør, legg på lokk og la dampe i 2-3 minutter, hell eggeblandingen over og deretter fordeler du laksebitene jevnt utover. 
Skjær den hvite geitosten i like mange biter som porsjoner du skal lage og fordel disse jevnt.

Legg på lokk og la stivne på vak varme.


Aspargestoppene kokes ett par minutter i en kjele eller i micro'n.




Serveres med godt brød og aspargestopper,
eventuelt en grønn salat for ett komplett måltid.

Bon Appétit !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)