Panering av fisk er en tilberedningsmåte som kan varieres i det uendelige,
og ikke krever en nøyaktig oppskrift.
Det vanligste er å blande mel, salt og pepper.
Men utover det kan du bruke havregryn, frø, krydder, urter, sitronskall, brødsmuler....
Du har altså mange muligheter, en av disse er også å kutte ut hvetemelet med noe glutenfritt, f.eks. frø, men du kan også benytte deg av glutenfrie mel som kikertmel, rismel osv.
Videre er det vanlig å dyppe fiskebitene i egg og deretter i paneringen, vil du derimot ha en tykk panering er det lurt å dyppe de først i panering, deretter i egg for så å avslutte med en ny dypp i paneringen.
Vil du også unngå å bruke egg, kan du dyppe i melk, sitronsaft eller vann.
Glutenfri panering
rismel
sesamfrø
malt brennesle
gurkemeie
salt og pepper
Dypp fiskefiletene, som du har skjært i ønsket størrelse i egg.
Deretter i paneringen, jeg lot de ligge litt i paneringen for å trekke til seg panering da rismel ikke blander seg så fort med fuktighet som vanlig hvetemel.
Asparges fikk ett lite oppkok og ble deretter varmet opp med litt smør i micro'n.
Les mer om de forskjellige typer asparges og tilberedning HER .
Les mer om de forskjellige typer asparges og tilberedning HER .
Laksen stekes på middels varme i smør eller olje på begge sider.
Når den er gylden og fin er den ferdig.
Serveres med hvitløk eller urtesmør/majones og f.eks. Asparges :-)
-jeg lagde hvitløksmør med en viltvoksende løkurt-plante,
hvis du finner ramsløk er det perfekt ;-)
-jeg lagde hvitløksmør med en viltvoksende løkurt-plante,
hvis du finner ramsløk er det perfekt ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)