29. mai 2013

Rådyrbiff

Rådyr er fast inventar i fryseren, denne gangen var det en liten filet som kom opp,
 siden rådyr i utgangspunktet er mørt og fint kjøtt ble det en herlig biffstek.


Smør med salt, hvitløk og timian gjort klart til å legges på de varme biffene.


Et fantastisk flott stykke kjøtt, 
som ble snittet litt for å kunne stekes raskere .
 Resultatet blir ett godt stekt ytre og blodig indre: seignant på fransk ;-)


Et slikt flott stykke kjøtt fortjener ett flott tilbehør ;-)

Gjør ferdig tilbehøret, når kjøttet skal stekes bør alle sitte og vente ved bordet, 
da det er best nystekt og det stekes raskt.
Stek på høy varme i en blanding av smør/olje,
 la pannen bli varm for hver bit du legger i.

Jeg har  moret meg litt med gulrøttene, skjær tynne skiver med skrelleren eller en ostehøvel, 
da trenger de kun en rask varmebehandling, gjærne i smør: kjempegodt.

Videre hadde jeg sukkererter i fryseren, allerede forvellet og like raske å varme opp.
To grønnsaker som er flotte i fargene sammen, trenger lik steke-koketid og passer sammen i smak.





 
Resultatet ble slik:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)