Duer er ett sjeldent jaktbytte, til tross for at de er overalt i alle små og store byer...
...det hender alikevel at det kommer noen inn på kjøkkenbenken...
Tradisjonelt skal duer fylles med druer (kansje pga navnet ;-), samme som med vaktler.
Nå er ikke det alltid mulig, som nå på våren og det er bare bladene som har sprunget ut ;-)
...derfor ble fyllet epler :-)
Duer fylt med Eple, Brennesle og Ris
2 epler
2 dl kokt ris
2 dl forvellet brennesle
salt/pepper
-istedetfor brennesle kan du bruke spinat, eller det kan utelates.
Eplene ble skåret i biter, risen kokt og brenneslen ble forvellet.
Alt blandes og krydres med litt salt og pepper,
smak til men ikke spis opp alt før du har fyllt duene ;-)
Duene plukkes, renses og vaskes.
Den letteste måten å plukke en due (eller høne) er å dyppe dem i kokende vann.
Plukk av all fjær, dypp de på nytt hvis nødvendig (de skal ikke kokes ;-)
Klipp av vinger, hode og ben.
De åpnes nederst og all innmat trekkes ut.
Dunrester kan svis av med en gassbrenner.
Fuglene brunes i stekepanna før eller etter at de er fylt.
Fyllet has i 'magen', bruk deretter en tannpirker til å lukke åpningen med skinnet, hvis du bruker ett mer flytende fyll, må du være nøye og eventuelt sy igjen, men dette fyllet renner ikke ut.
Bruk en skje til å stappe inn fyllet.
Stek de videre i stekeovnen, jeg valgte å bruke stekepose eller 'papilotte'.
Legg fuglen på et ark, litt salt, provencekrydder og pepper og lukk igjen.
Stekes på 210 grader i 20 minutter.
Jeg valgte å steke asparges samtidig (de trenger kun 10 minutter).
Posene med duene er nå fulle av kraft, ha de i et fat og hell kraften over.
Asparges ferdig stekt.
Et Voila !
Fylt Due med Asparges.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)