3. mai 2013

Brenneslesuppe med poteter

Brennesle inneholder mer næring enn spinat og er en effektiv mineralkilde, 
viktig nå på våren ;-)

Bruk ressursene naturen har gitt oss :-)


Poteter er allsidig og godt likt, det er derfor kjærkomment i en brenneslesuppe, både for å mildne smaken, roe ned de som er redd for å spise brennesle (poteter er jo ikke farlig ;-) og som tykningsmiddel.

Mengden brennesle du vil bruke kommer ann på deg selv, denne suppen er basert på buljong og smaken er ikke avhengig av en viss mengde brennesle, men logisk nok er den sunnere jo mer du har i ;-)

Brenneslesuppe


Til 4 porsjoner:

1 liter brennesletopper og blader
4 poteter og/eller andre rotgrønnsaker
1 liter vann
buljong (gjerne hjemmelaget)

Brenneslen vaskesgodt.


Kokes med f.eks. sellerirot og poteter, har du hjemmelaget kraft er det topp, ellers har du i litt buljong.

 Kok alt sammen i ca 15-20 minutter,  
og kjør i kjøkkenmaskinen eller bruk en stavmikser i kjelen.

Deretter hadde jeg i de to siste potetene i skiver.



Serveres som den er, her med en hvitløkblomst 'ailliaire', kommer mer om den utover våren ;-)

Hvis du ønsker en mildere suppe kan du ha i 1-2 dl fløte.
Serveres med ferskt brød og gjærne ett kokt egg.


Bon Appétit !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)