Brennesle er sunt og det er ikke så dumt å lure inn litt i forskjellige retter,
hvorfor ikke i brøddeigen ;-)
Jeg lager ofte rundstykker istedetfor brøddeig,
men oppskriften som du finner HER er den samme.
Til 500 g mel/frø brukte jeg 1/2 tørket og malt brennesle,
se HER for å lære mer om dette forhatte men utrolig sunne ugresset.
Lag brøddeig på vanlig måte,
bak ut rundstykker eller brød.
(500 g mel gir ca 12 rundstykker eller to små brød.
Stekes og serveres f.eks. til suppe, lunsj
-som vanlig brød :-)
Velkommen hit ! Samlested for aktiviteter og ideer på Kjøkkenet mitt. Mat laget fra bunnen av, hjemmelaget er ikke saus på boks eller pose, men hjemmelaget. Hege Don't read norwegian: use the translation button on the right ;-)
Sider
- Høytidsdager - Festdager - Menyer
- Påske
- Melkesyregjæring, Surdeig, Kombucha, Jun og Vannkefir
- Sylting, Konservering, Speking og Pålegg
- Spiselige vekster, Sopp og Ugress
- Kjøtt-Vilt-Innmat
- Kanin og Fugl
- Fisk og Skalldyr
- Grønnsaker-Urter-Frukt-Bær
- Nøtter, Frø, Korn, Belgfrukter
- Lunsj, Egg, Enkelt, Raskt, Pizza
- Dietter, Faste, Detox
- Kjøkkenhagen Min
- Frokost, Kvelds, Snacks, Mellommål
- Gjærbakst, Bakst, Rører...
- Kaker, Terter, Muffins, Kjeks,Godteri
- Dessert
- Tapas, Aperitif, Fingermat
- Dressinger, sauser, dipp's, krydder
- Franske Oppskrifter
- Mat fra andre land
- Ukemenyer
- Restemat
- BBQ og Røyking
- Gluten-, melk- og/eller Sukker- FRITT
- Artikler om Helse og Velvære
31. mai 2013
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Så spennende! :-) Dette må prøves! Men ble litt usikker på hvor mye du bruker av brenneslen? Du skriver :Til 500 g mel/frø brukte jeg 1/2 tørket og malt brennesle. Forsto 500 g, men ble litt usikker på 1/2 tørket.. :-) (måle enhet)?
SvarSletthei :-)
SlettDet skjønner jeg godt, ser at en del oppskrifter fra bloggens begynnelse er mye mer unøyaktige, beklager dette....
Det skal være 1/2 dl, men du kan godt bruke litt mer også, juster med væskemengde etter behov.
Lykke til :-)