4. mai 2013

Kandiserte Vårblomster

Fioler og tusenfryd står og blomstrer, de frister til å pynte med farger ;-)

Første step på vegen er å plukke de ...


  
-Mine store barn synes ikke man behøver å spise alt som vokser ute, 
men forhåpentligvis forandrer de mening før de forlater redet ;-)

 

Plukk ut de peneste blomstene til kanisering, bruk bare spiselige blomster ;-)

Finn frem en eggehvitte (piskes litt) og sukker, er du veldig tolmodig kan du bruke pensel til eggehvittene, men jeg er ikke i den kattegorien og dyppet derfor blomstene i eggehvitten for deretter å dyppe de i sukker, strø sukker der hvor det mangler. Litt klissete å bytte fra eggehvitte til sukker osv. men det hører med på kjøkkenet, ta en tur i springen når det trengs.

 




Legg blomstene til tørk på en tallerken, mine brukte fra 24-48 timer på å tørke ettersom hvor tykt lag det var. Jeg snudde de to ganger i løpet av tørketiden.





Til slutt er de blitt harde som sukkertøy og kan brukes til pynt på kaker og cupcakes...

Du kan les mer om fioler HER

Lykke Til :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)