Kokt brennesle alene har en litt spesiell smak,
det er vel derfor den ofte brukes i suppe med sterk buljongsmak og med fløte ;-)
...men den kan også brukes på andre måter...
det er vel derfor den ofte brukes i suppe med sterk buljongsmak og med fløte ;-)
...men den kan også brukes på andre måter...
Forøvrig er Brennesle stappfull av vitaminer og mineraler,
så har du mulighet så bruk den ;-)
Etter å ha plukket må det skylles/vaskes...
Deretter kan du forvelle den i kokende vann, dvs du koker opp vann har i fangsten og koker opp, sil av vannet (som f.eks. kan brukes i suppe). Brenneslen er klar til bruk.
Omelett med Brennesle og Laks
4 dl brennesletopper (nyplukket)
200 gram røkelaks
5 egg
pepper
Hvit chevre ost (eller annen)
Visp sammen eggene med litt vann og pepper.
Varm opp stekepanna med litt smør og ha brennesle og laks, når det begynner å bli varmt helles eggeblandingen over, fordel godt og la stivne på svak varme under lokk.
Ha på Chevreosten skjært i ringer eller terninger.
La stivne under lokk.
Serveres med litt grønnsaker til lunsj eller middag :-)
Bon Appétit !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)