Hva med en Appelsinkake full av C-vitaminer og samtidig søt og god, ikke så dumt å fylle på reservene, kaken er holdbar og kan godt has med på hytta eller i sekken på skitur ;-)
Appelsinkake
200 gram smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
2 appelsiner: skall + jus
Stekes på 180 grader i ca 35 minutter.
Smør og sukker røres hvitt, tilsett ett og ett egg mens maskinen går og
deretter resten av ingrediensene,
kun 1 dl appelsinjus, resten brukes til å dynke kaken med.
kun 1 dl appelsinjus, resten brukes til å dynke kaken med.
Rør inn appelsinskall og hell røren i en rund form ca 24 cm. eller i muffinsformer.
Kaken trenger ca 35 minutter og muffins 20 minutter.
Når kaken kommer ut av ovnen, stikke du masse huller i den og heller
appelsinsaften sakte over kaken, den vil trenge ned i kaken...
Dekoreres med melisglasur,
så hvis dere har gjort som oss og pyntet kjeks så har dere kanskje melisglasur til overs ;-)
Melisglasur lager du ved å blande melis og sitronsaft (vann) og eventuelt farge den med konditorfarger.
så hvis dere har gjort som oss og pyntet kjeks så har dere kanskje melisglasur til overs ;-)
Melisglasur lager du ved å blande melis og sitronsaft (vann) og eventuelt farge den med konditorfarger.
Appelsinkake er saftig og farlig god. Det er en av mine favoritter og kan absolutt anbefales.
SvarSlett