21. feb. 2013

Appelsinkake

Hva med en Appelsinkake full av C-vitaminer og samtidig søt og god, ikke så dumt å fylle på reservene, kaken er holdbar og kan godt has med på hytta eller i sekken på skitur ;-)



Appelsinkake


200 gram smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
2 appelsiner: skall + jus

Stekes på 180 grader i ca 35 minutter.

Smør og sukker røres hvitt, tilsett ett og ett egg mens maskinen går og deretter resten av ingrediensene,
kun 1 dl appelsinjus, resten brukes til å dynke kaken med.




Rør inn appelsinskall og hell røren i en rund form ca 24 cm. eller i muffinsformer.
Kaken trenger ca 35 minutter og muffins 20 minutter.
Når kaken kommer ut av ovnen, stikke du masse huller i den og heller appelsinsaften sakte over kaken, den vil trenge ned i kaken...
 
Dekoreres med melisglasur,
 så hvis dere har gjort som oss og pyntet kjeks så har dere kanskje melisglasur til overs ;-)

Melisglasur lager du ved å blande melis og sitronsaft (vann) og eventuelt farge den med konditorfarger.



1 kommentar:

  1. Appelsinkake er saftig og farlig god. Det er en av mine favoritter og kan absolutt anbefales.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)