6. feb. 2013

Stekt Ris

Risrester, gulrot, purre, egg og servert ved siden av koteletter i fløtesaus (lettfløte),
 enkel asiatisk inspirert middag.


Kinamat eller asiatisk inspirert mat er god, det nærmer seg kinesisk nyttår og her hos meg er butikkene fulle av tilbud på asiatiske produkter.Det er lett og la seg inspirere.


Hvis du ikke har risrester, kok ris ;-) Jeg brukte purre og gulrot siden det var tiljengelig, det er bare og bruke fantasien... squash, paprika, kål, løk...
Jeg surfet litt på nettet og fant ut at det kunne være lurt å steke eggene på forhånd, jeg er vant til å helle de rørte eggene rett i panna med ris og grønnsaker. Så lest så gjordt... 
Det var en god idée som jeg kommer til å fortsette med ;-)


Stek først eggene (som eggerøre med litt salt og pepper) og sett til side.
Stek grønnsakene i litt sesamolje, ha på litt soyasaus (eller salt) og pepper.
Den kokte risen blandes inn og når alt er varmt has eggerøra inn, bland godt og server :-)

Som lunsj, egen rett, som tilbehør eller frokost...

Her servert med koteletter i fløtesaus...
Stek koteletter på vanlig måte, salte pepre og ha over litt fløte til slutt, kok opp og ferdig !
Burde selvfølgelig brukt kokosmelk istedetfor fløte men ...


Herlige farger , ikke sant ?


...i omgang to, med grønne erter ;-)


Hva gjør man med restene ?
Stekt ris er jo ofte allerede rester...
Mitt forslag er å tilsette litt mer av noe og du får en hel middag eller flott lunsj ;-)

Her er det tilsatt stekt spinat og stekt kylling...
-det holder med to kyllingfileter til 4-5 personer når den er servert på denne måten...




Før alt blandes :


Bonne Appétit !

-og husk å spise opp maten din ;-)

 

Den kinesiske kalender har også gitt navn til årene.
De følger en syklus på tolv forskjellige år i denne rekkefølgen: rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, sau, ape, hane, hund, og gris.
. 23. januar 2012 startet dragens år, som varer frem til slangens år starter 10. februar 2013.

...teksten er hentet fra Wikipedia hvor du finner mye mer informasjon...

I år er  altså kinesisk Nyttår den 10. februar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)