7. feb. 2013

Grønnsakswok

Vegetarisk helt til man tilsetter Anda ;-)



Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig.
Mengder i forhold til antall personer og hvor mye tilbehør og andre retter det skal serveres, her ble det Kjøtt med wok som eneste tilbehør og uten salat først og derfor ca 200 gram grønnsaker per person.

Squash, purre, gulrot og sellerirot.

Skjær alt opp i smått som du ønsker og har tid til, jeg liker å skjære i strimler 'julienne', men det tar litt mer tid en terninger og rundinger...


Stek squash i litt olje og tilsett de øvrige ingrediensene.
Siden jeg stekte andebryst ved siden av brukte jeg litt av andefettet, men det er fullt mulig å holde en ren vegetarisk linje :-)





La steke under omrøring i noen minutter, (grønnsakene) ikke for lenge, men har du mye i liten panne tar det lenger tid en om du bruker stor panne med lite i ;-)

Deretter er det opp til deg om du vil tilsette litt 'asiatisk touch' med smakful saus eller servere med kjøpte sauser...

Jeg bruker i de fleste tilfeller sauseløsningen som jeg lager slik,
 og den er riktig god om jeg må få si det ;-)

Woksaus som lages direkte i wokn, passe til ca 800 gram ingredienser og svak/medium smak, ikke nøl med å øke litt hvis familien/de inviterte er vant til kinamat:

2 ss eddik
2 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss portvin/sherry
1 ts maizenna
5 ss vann
1 ts sukker
pepper

Dryss først maizenna over ingrediensen, rør godt og tilsett resten av ingrediensene, 
kok opp under omrøring og server.





Serveres med f.eks. Andebryst, eller ris...

Bon Appétit !

Den kinesiske kalender har også gitt navn til årene.
De følger en syklus på tolv forskjellige år i denne rekkefølgen: rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, sau, ape, hane, hund, og gris.
. 23. januar 2012 startet dragens år, som varer frem til slangens år starter 10. februar 2013.

...teksten er hentet fra Wikipedia hvor du finner mye mer informasjon...

I år er  altså kinesisk Nyttår den 10. februar


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)