7. feb. 2013

Suppe med asiatisk sopp

Skulle egentlig vært en asiatisk / kinesisk suppe, men etter å ha fulgt anbefalingen på pakken tror jeg det ble en helt vanlig soppsuppe / champignonsuppe , men utrolig god :-)


Først og fremst er dette en veldig god og veldig rask suppe, omtrent 15 minutter tar det fra du begynner til den er klar til servering.

Først noen bilder av soppen, kinesiske sorter, ble litt fasinert av den smarte pakkingen og t.o.m. oppskrift bak, selvom jeg har mine tvil om hvor kinesisk den er ;-)


 



Soppsuppe til 2 personer

200 gram forskjellig sopp
litt smør /olje
3 dl buljong / kraft
2 dl fløte
Hakket persille

Slik gjør du:
Sett stekepanna på varmen med litt smør/olje, skjær store sopper i skiver, eventuelle små beholder du hele.
Når panna er varm steker du soppen i 2-3 minutter.


 Ha soppen over i en kjele med vann og buljong pulver eller kraft.


-hvis du vil ha vegetarisk suppe bruker du grønnsaksbuljong og ellers må du gjerne bruke kyllingkraft-
Kok opp og la koke 2 minutter, tilsett fløte og persille.


Kok opp igjen og suppen er klar til servering.




Bonne Soupe !



Den kinesiske kalender har også gitt navn til årene.
De følger en syklus på tolv forskjellige år i denne rekkefølgen: rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, sau, ape, hane, hund, og gris.
. 23. januar 2012 startet dragens år, som varer frem til slangens år starter 10. februar 2013.

...teksten er hentet fra Wikipedia hvor du finner mye mer informasjon...

I år er  altså kinesisk Nyttår den 10. februar


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)