Hele laksebiter rulles i rispapir, kan det bli enklere...
Ha på litt sitronsaft, salt, pepper og gressløk (når man ikke har dill ;-) )
Kjøp laks i ferdige fileter, eller lag fileter av en hel glad laks , del filetene i biter på ca 3 cm.
Legg rispapir i vann til du kan forme dem uten at de brekker, ligger de for lenge går de veldig fort i stykker.
Legg en laksebit på midten av ett risark og brett den sammen til en pen pakke som ikke går opp.
Legg pakkene ( 'vårrullene') i en smurt ildfast form (eller på ett stekebrett) med skjøten ned.
Ha på litt olje.
Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Kan også friteres men de blir da 'fulle av olje', eventuelt må du pensle skjøtene med egg når du pakker dem inn.
Serveres med salat som forrett, eller med ris til og grønnsaker til hovedrett, pefekt som tapas hvis de lages i mindre utgaver. Med hele laksebiter blir de veldig saftige, så til tapas er det lurt med en serviett ;-)
Her servert med Cashewnøtter, Squash og blomkål i kokossaus.
Bon Appétitt !
Ikke glem at det er Kinesisk nyttår om noen dager, da går vi fra dragens år og inn i slangens :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)