8. feb. 2013

Kinesisk sopp i Wok

Nå rett før Kinesisk Nyttår,
er det tilbud på masse kinesiske ingredienser i butikken, derav fersk sopp,
forskjellige typer ferdig i pakker som passer til  forskjellige retter,
jeg tok med en som passet til kjøtt og en til suppe.


Med and på menyen lagde jeg en wok med sopp, løk og paprika.

Helt vegetarisk inntil jeg:
Serverte den til Sitronglasert And og ris...

-klikk HER for oppskrift på sitronglasert and...

Den kinesiske kalender har også gitt navn til årene.
De følger en syklus på tolv forskjellige år i denne rekkefølgen: rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, sau, ape, hane, hund, og gris.
. 23. januar 2012 startet dragens år, som varer frem til slangens år starter 10. februar 2013.

...teksten er hentet fra Wikipedia hvor du finner mye mer informasjon...

I år er  altså kinesisk Nyttår den 10. februar

Wok med Kinesisk Sopp

1 løk
4 fedd hvitløk
2 cm ingefær
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 pakke sopp



Hakk løken og hvitløken fint, skjær ingefær i smått.
Skjær stor sopp i skiver og la de små være hele.
Skjær paprikaen i strimler.

Varm litt olje i en wok /stekepanne, ha i løk og ingefær, når det er gjennomvarmt
har du i sopp og stek under omrøring til de begynner å få litt farge.
Ha i paprika, stek og rør til det er gjennomvarmt.



Woksaus som lages direkte i wok'n,
passe til ca 800 gram ingredienser og svak/medium smak,
ikke nøl med å øke litt hvis familien/de inviterte er vant til kinamat:

2 ss eddik
2 ss soyasaus
1 ss honning
1 ss portvin/sherry
1 ts maizenna
5 ss vann
1 ts sukker
pepper

Dryss først maizenna over ingrediensen, rør godt og tilsett resten av ingrediensene,
kok opp under omrøring og server.


Servert med ris og andefilet :-)


Bon Appétit !

Flere asiatiske inspirerte oppskrifter på høyresiden under 2013-Februar....

1 kommentar:

  1. Så sunt for meg som ikke skal ha så mye gluten og sånne andre usunne ting. Jeg tror jeg vil prøve anda til i forrige post. Takk for inspirasjonen.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)