5. feb. 2013

Kjøttbrød


Med så mye deilig farsedeig så må det prøves i forskjellige varianter, og en av dem er spedd opp og stekt i vannbad og da er det vel farsepudding eller kjøttbrød eller meatloaf... vel hvis dere har noen bedre ideer så er det bare å legge igjen en kommentar ;-)


Vil du kverne egen kjøttdeig eller farsedeig så ta en titt HER

Først tar man farsedeig, mengden kommer ann på hvor mange porsjoner du vil ha, men ca 75 g per hode (?) og det spees med ca. 1 egg, 1 ss mel/potetmel og en dl melk/fløte per 75-100 g farse ;-) 
... løk,salt, pepper og rosmarin/timian etter smak...

Deretter has det i en brødform eller som her en lav firkantet glassform for litt mindre steketid... altså sett formen i vannbad (kokende vann) og ha i ovn på ca 150°c i alt fra 30 min til 1 1/2 time ettersom str på formen... og har du det veldig travelt kan du bruke porsjonsformer... kjøpte 'ramarquin' former eller muffinsbrett eller blikkbokser du har tatt vare på eller store kaffekopper/ skåler you name it... 
...men de må jo tåle litt varme da.... 
Du steker til det kommer klar og ikke rosa kraft ut når du stikker i den ;-)




Serveres på norsk vis med brun saus og kokte poteter ... 
...eller på mitt vis med grønnsaker  og godt brød til....etter salaten og før ost og dessert...


Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)