10. feb. 2013

Asiatisk Ravioli

Hva lager man med svinekjøtt og reker ?
Asia-inspirert mat, ved å søke på disse ingrediensene kom det flere forslag,
de fleste på vårruller, men siden jeg ikke hadde risplater og det ikke var dagen for ris,
 falt jeg for denne oppskriften som minner om ravioli eller won ton (?) ...



 Og vi ble gledelig overrasket det var kjempegodt 5/5 spiste med stor appetitt :-)
Først lages deigen, dette ble nok til mer enn 25, men man kan gjærne lage mer og fryse ned:
6 dl hvetemel og 2,2 dl vann eltes sammen,
jeg brukte kenwooden først og eltet ferdig for hånd.
Den skal være litt seig, ellers må du kna litt til

Pakk den inn i plast og la den ligge kjølig mens du gjør ferdig fyllet:
 

Kjøtt skåret i små biter fra to svinekoteletter (eller tilsvarende), 
ca 150 g reker (renset)
 1/3 purre
1 stooor champignon
 hvitløk
 persille
3 ss sitronsaft
1 ts pepper
2 ss portvin/sherry/risvin

 Alt kjøres i en kjøkkenmaskin til en fin farsedeig.



La den hvile mens du fortsetter med deigen :
Rull den til pølser og del i valnøttstore klumper.

Kjevle hver bit ut til de har en diameter på ca 10-15 cm,
vi brukte pastamaskin med middels tykkelse og fikk derfor firkanter ;-)

Husk å bruke mel og at de er litt melete hvis du stabler dem, hvis ikke vil de lime seg sammen.
Når alle er kjevlet ut kan du sette en stor kjele med vann (+litt salt) til koking.

 Nå kan du begynne å fylle deigflakene.
Legg en spiseskje på midten og brett over,
Deretter klemmes kantene sammen og du kan skjære av
(gjærne med en utstikker eller ett glass) overflødig deig.

  Når vannet koker legges i maximum 8 av gangen, 
men det kommer ann på størrelsen på kjelen og ravioliputene dine :-)
La de koke i 10 min, i prinsippet flyter de opp ett er ca 7 min og de trenger da 2-3 min til ;-)
Så er det bare å fortsette med neste ladning :-)

De som er tilover kan fryses ned (før eller etter koking),
men det er da lurt og først fryse de på ett brett,
og deretter legge de sammen i en pose ;-)

Mine spiste fra 3-5 hver seg da de var ganske store...
Disse kan serveres med en dipp: 
eddik, sukker, soyasaus, hvitløk, chili.

Men vi lagde sursøt tomatsaus:
Ha litt olje i en stekepanne og varm opp.
Ha i en hakket løk, ingfær i små biter og noen pressede hvitløksfedd,
deretter 4 dl tomataus, la koke inn og ha i 2 ss sukker og 2ss eddik, kok opp.

Smak til med soyasaus (salt) og pepper, eventuelt litt chili ;-)
 

Serveres som du ønsker: hver for seg eller blandet,
 husk å servere litt salat først eller til ;-)


Bon Appétit !


Rester ???

Stek de til lunsj og server ved siden av egg og grønnsaker :-)




Den kinesiske kalender har også gitt navn til årene.
De følger en syklus på tolv forskjellige år i denne rekkefølgen: rotte, okse, tiger, hare, drage, slange, hest, sau, ape, hane, hund, og gris.
. 23. januar 2012 startet dragens år, som varer frem til slangens år starter 10. februar 2013.

...teksten er hentet fra Wikipedia hvor du finner mye mer informasjon...

I år er  altså kinesisk Nyttår den 10. februar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)