24. feb. 2013

Appelsinvaffler med peanuts



Typiske norske vaffler med en liten vri, til fransk familiesøndagslunsj....

 


Laget på kjøleskaprester dagen før handledagen.








og for en gangs skyld er alle ingredienser skrevet ned til punkt og prikke:

5 dl 'fromage blanc': lukter kefir/surmelk ???
3 dl créme fraiche
5 egg (jeg hadde to eggehvitter til overs og la til 4 egg)
5 dl mel
1,5 dl potetmel
2 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
2 dl sukker
250 g smeltet smør
revet skall og saft av en appelsin (eller to)
200 g hakkede peanøtter

alt blandes og røres godt som til vanlig vaffelrøre...får stå og vile...
vi prøvesmakte med nøtter før vi hadde de oppi, og det ble enstemmig  for: med nøtter!





Stekes som vanlig og kan spises som de er, men for de ekstra søte munnene,
 er det veldig godt med nutella på  eller hvorfor ikke hjemmelaget appelsinmarmelade...







 Har du noen utradisjonelle Vaffeloppskrifter å anbefale ?

Ikke nøl med å legge igjen kommentar og link ;-)

Ha en fin vaffeldag ;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)