Her i
Syd Frankrike er Moules & Frites ofte servert på de lokale sommerfestene,
og serverer man Blåskjell uten pommes frites blir det oppstand !
...man gjør ikke den feilen to ganger!
Blåskjellene skal tilberedes med fløtesaus...
og serverer man Blåskjell uten pommes frites blir det oppstand !
...man gjør ikke den feilen to ganger!
Blåskjellene skal tilberedes med fløtesaus...
Pommes
Frites ??
...nå er jeg ikke så veldig begeistret for disse tynne potetbitene som har badet i olje,
det er jo godt men....
Så jeg gikk for den ovnstekte versjonen med gulrøtter og hele hvitløkbåter nam...
...nå er jeg ikke så veldig begeistret for disse tynne potetbitene som har badet i olje,
det er jo godt men....
Så jeg gikk for den ovnstekte versjonen med gulrøtter og hele hvitløkbåter nam...
Blåskjell behøver ikke å bli tilbrett komplisert med å koke opp vin og løk etc på forhånd...
(ja hvitvin hadde jeg ikke så jeg søkte på en versjon uten og det var fint for resultatet ble bedre ;-)
Enkelt
og greit så steker man litt baconbiter,
ha i litt presset hvitløk,
hiv de rensede skjellene opp og setter på lokk,
de åpner seg så veldig raskt og på kort tid har du masse naturlig kraft ;-)
Når de så er ferdigkokt
...husk å røre litt så de øverste får byttet plass med de nederste osv. -
De er raskt ferdig men tiden avhenger litt av str., mengde og str. på kjelen...
Hell av litt kraft (kan brukes til fiskesaus/suppe) , ta vare på ca 2 dl.
Ha i ett beger crème fraïche, persille og pepper (ikke salt!)
rør godt rundt til alt er godt og varmt...
ha i litt presset hvitløk,
hiv de rensede skjellene opp og setter på lokk,
de åpner seg så veldig raskt og på kort tid har du masse naturlig kraft ;-)
Når de så er ferdigkokt
...husk å røre litt så de øverste får byttet plass med de nederste osv. -
De er raskt ferdig men tiden avhenger litt av str., mengde og str. på kjelen...
Hell av litt kraft (kan brukes til fiskesaus/suppe) , ta vare på ca 2 dl.
Ha i ett beger crème fraïche, persille og pepper (ikke salt!)
rør godt rundt til alt er godt og varmt...
Serveres med godt brød og ovnstekte rotgrønnsaker / pommes frites.
Bon Appétit !
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)