Jeg har en alldeles nydelig Ekte Fransk Sitronterte HER på bloggen.
I disse dager er det jo eplesesong,
det slo meg at epler og sitron passer godt sammen,
samtidig som jeg prøver å lage kaker-desserter uten hvitt sukker og hvetemel...
Ingen lett misjon når man lager noe med sitron...
...men når man vil ;-)
Eple-Sitron Terte
Tertedeig:
25 g agavesirup (eller honning)
100 g smør
150 g speltmel
1 eggeplomme
Alt blandes for hånd eller kjøkkenmaskin og trykkes ut i en paiform.
Du trenger ikke å kle paiformen med bakepapir.
(hvis du legger deigen en time i kjøleskapet kan du også kjevle den ut.
Stek paiskallet 15 minutter på 175 grader,
de 10 første minuttene med bakepapir og ris/erter oppi, og de siste 5 uten.
Sitronkrem:
2 dl sitronsaft
5 egg
75 g agavesirup (eller honning)
50 g smør
Alle ingrediensene untatt smør has i en kjele, varm opp mens du rører hele tiden, når du kommer til 70 grader er blandingen tyknet og ferdig, avkjøl før du rører inn smøret i biter.
Fyll:
3-4 epler
2 ts steviapulver
1 ts kanel
Del epler i skiver (eller terninger), jeg skreller dem ikke da skallet smaker helt ok og er pent ;-)
Bland eplebitene med stevia og kanel, gjerne i en plastpose.
Hell kremen i paiskallet, sett eplebitene ned i kremen.
Stek videre på 125 grader i 45 minutter.
Bon Appètit :-)
Agave sirup er kjempefin erstatning for hvitt sukker,
med lav glykemisk indeks på omtrent 15.
I likhet med alle sukkererstatninger er det mye skepsiss om agavesirup også...
...det
værste jeg har lest til nå er at den er opptil 1,5 gang søtere enn
hvitt sukker og hvis man ikke er forsiktig og reduserer mengden kan man
riskere og bruke mer hvitt sukker hvis man bruke det, f.eks i
te-kaffe...
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der... I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Må bare prøve denne.
SvarSlett