1. okt. 2013

Hjemmelagde Lakseboller

Laks er godt og populært blandt de yngste,
som fiskeboller er de vakre :-)


Etter å ha fått til hjemmelagde fiskeboller og laksen var på tilbud,
var det ikke noe annet å gjøre enn å lage mange...

Lakseboller



500 g Laksefilet
1 1/2 ts grovt havsalt

1 egg
2 1/2 dl iskaldt vann (melk)
1 ss potetmel
1/2 ts muskatnøtt




Rens og skjær fisken i biter.

Start kjøkkenmaskinen (med kniv) og slipp en og en bit nedi,
ha i salt og kjør i ca 2 minutter.

 Ha i egget og når det er godt blandet heller du i melk eller vann i en tynn stråle.


 Ha i potetmel og muscatnøtt til slutt og kjør videre ca 3 minutter.


Bruk slikkpott og ta ned fa sidene med jevne mellomrom.
Blandingen skal vare litt seig og ikke rennende,
når du stikker inn slikkepotten skal den nesten kunne kutte den i biter.




Kjør kjøkkenmaskinen masimum 9 minutter.
Jeg kom oppi 12 på den ene blandingen og da ble den rennende,
etter en time i kjøleskapet så ble den stiv igjen så resultatet ble likt.

Jeg kokte kraft på fiskerestene med løk, gulrot og laurbærblad.
Du kan også bruke bare vann eller buljong.



Sil og kok opp kraften.
Sett den på lav varme, det skal ikke fosskoke.
Ta en spiseskje og form boller i handflata,
eller med to skjeer.
-du kan fukte handa litt men med for mye vann blir det klissete,
det gikk nesten letter med to skjeer som var litt varme...






Slipp bollene ned i krafta og kok/trekk i 10 minutter fra du begynner å lage boller,
 eller 5 minutter fra du slapp i den siste.



I en 4 liters kjele kokte jeg 15 av gangen.
Tas ut med hullsleiv.


Laksebollene ble så hermetisert med tanke på tider med høy laksepris :-)
...trinn-for-trinn kommer på bloggen...


Prøv da vel !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)