Curry's fra det indiske kjøkken er luksus,
når man ikke kan spise det på restaurant: Lag det selv hjemme !
Kjempegodt, middels vanskelig men alt ligger i planleggingen...
Kalkun Curry
(kan også bruke kylling, kanin eller lammekjøtt)
Ca 4-6 porsjoner, avhengig av tilbehør og antall retter som serveres.
ca 1,2 kg kalkun med ben
sitronsaft
3 løk
1 hvitløkhode
4x2 cm ingefær
2 ss tomatpure
1 dl olje
1/2 ts hel peppe
6 hele grønne kardemomme
2 ts malt spisskummen
2 ts knuste korianderfrø
2 ts paprikapulver
2 ts gurkemeie
2 ts salt
(1 ts malt kajennepepper)
2 1/2 dl vann
2 ts garam masala-krydder
masse frisk persille eller koriander
Anbefaler å finne frem og måle opp alle ingredienser på forhånd ;-)
Mariner kalkunbitene i sitronsaft i minst 30 minutter.
Ha løk, hvitløk, ingefær og tomatpure i en kjøkkenmaskin med kniv og mos til en pure.
-det er lurt og dele opp ingefær og løk i mindre biter først.
Varm opp oljen i en kjele, brun kjøttbitene på alle kanter og legg de til side.
Hel pepper og kardemomme has i den varme oljen,
la disse steke ca 20-30 sekunder de skal hoppe og sprette litt ...
Løkpastaen tilsettes og det hele stekes i ca 8-10 minutter,
rør av og til, oljen skal blande seg godt med løkpastaen.
Ha i det malte krydderet (untatt garam masala),
bland godt og fortsett stekingen 8-10 minutter til,
når pastaen begynner å skille seg fra oljen er det ferdig.
Kjøttstykkene has tilbake i gryta, vann tilsettes.
Gryta kokes på svak varme i 40-60 minutter,
kjøttet skal løsne fra bena.
husk å røre med jevne mellomrom.
Sausen skal tykne, men tilsett mer vann hvis det blir for tørt.
Når gryta er ferdig strøs garam masala over,
tilsett klippet persille eller koriander.
La stå noen minutter og rør om før servering.
Serveres med f.eks. ris eller nanbrød,
en agurk eller tomatsalat med yoghurtdressing.
Dette er en av mine favoritt-oppskrifter inspirert av boken:
Indisk Mat
av Kushu Singh
-utgitt i 1995 i Norge,
og siden har den fulgt meg...
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)