25. okt. 2013

Hjemmelaget Yoghurt

Når man vil leve sunt og har lavt budsjett må man noen ganger (alltid) ty til hjemmelaget.

Da er det fint at det kan være enkelt også,
og i dette tilfellet raskere en å gå i butikken ;-)





Her i Frankrike har vi ett kjempeutvalg av yoghurt,
det er derfor lett å kjøpe istedet for å lage selv  ;-)

Yoghurt får du kjøpt i alle prisklasser,
med mange forskjellige smaker,
laget av geite-, saue- eller ku-melk.

Med eller uten sukker.

 Forskjellen melom de rimelige og f.eks. gresk yoghurt,
 er at de rimelige har melkeproteiner eller tørrmelk (?) i tilegg til melk...
I forhold til de rimelige sparer jeg ikke 5 øre på å lage det selv.
 Imidlertid så kan jeg ved å lage det selv få en sunn (håper jeg) yoghurt,
 til samme pris og natur eller med valgfri smak/sukkerinnhold.
Slik gjør man:

Kok opp melk,
tilsett yoghurt og la stå uten å røre i minst 8 timer :-)



Jeg brukte 2 liter helmelk og en gresk yoghurt på 125 gram.
Som en tommelfingerregel trenger man 2 ss yoghurt ti 1 liter melk.

Kok opp melken og avkjøl til fingervarmt,
ha yoghurten i en bolle og rør inn melken.

Sett bollen på ett lunt sted og ikke rør på minst 8 timer: over natten...
Det ble 16 porsjoner.
- fordel å ha den direkte i porsjonsglass før den tykner,
hvis du rører i den ferdige yoghurten blir den mer flytende igjen..



Deretter kan du tilsette frukt,
 sukker eller de kombinasjonene du liker...


Yoghurten er også veldig god naturell og kan brukes i matlaging.





En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

3 kommentarer:

  1. Samme metode som når man lager god norsk rømmekolle. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Skulle jeg gjerne prøvd,
      men har ikke greid å finne ut av hva som egentlig er rømme her nede...

      Takk for kommentar :-)

      Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)