10. okt. 2013

Pizza som Dessert

Når hovedretten er Pizza,
deigen er klar og ovnen varm,
da er den letteste desserten Pizza...





Dessertpizza'n ble servert etter disse herlige hvite Lakse-Pizzaene

Pizzadeigen finner du oppskrift på HER,
-eller se til slutt i dette innlegget...
jeg brukte speltmel istedet for hvetemel,
resultatet er det samme.


Dessert Pizza no 1

 2 dl druer uten sten, eller del dem i to og ta ut stenene...
Bland ett egg,
 med 1 /2 dl malte mandler
og 3 ss agavesirup (sukker, maple eller honning)
Smøres utover pizza- bunnen og strø druer over.
Stekes 3-5 minutter







Dessert Pizza no 2

 2 epler i tynne skiver
3 ss Agavesirup
1 ts Kanel

Fordel epleskivene utover og strø kanel og sirup over.
Stekes 3-5 minutter




Dessert Pizza no 3

4 fikener delt i to
Fikensyltetøy med valnøtter
(event. valnøtter)
150 gram hvit chevreost
3 ss agavesirup.
litt nykvernet pepper.

Fordel fikener utover bunnen og plasser ostebiter.
Ha på sirup og pepper.
Stekes 3-5 minutter.

 





Pizzaene kjevles supertynne og stekes på pizzasten i ovn som er så varm som mulig.
har du ikke pizzasten prøv med stekeplate som du lar stå i ovnen under oppvarming.
Jeg bruker en grill-crepe stekepanne i jern, perfekt :-)
Jeg steker de midt i ovnen eller litt over midten,
det er viktig å kunne ta steinen-stekeplaten raskt ut og inn uten å brenne seg.

Legg den utkjevlede deigen på den varme plata og legg deretter på fyllet ;-)
-bunnen vil begynne å steke med en gang hvis alt er varmt nok...
3 minutter er som regel nok, men f.eks. fikenen trengte litt lenger tid og det kommer også ann på hvor varm ovnen din blir, min er 250 + varmluft...

Overrask med Pizza til helgen ;-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)



Pizza deig


(til ca 16 små tynne pizzaer)

15 dl /900 gram mel
1 pk gjær fersk/tørr
1 ss salt
1 ss sukker
4,5 dl vann
1 dl olivenolje

I maskin:
Ha det våte (kaldt) i en kjøkkenmaskin og tilsett det tørre, elt deigen minst 10 minutter.

For hånd:
Ha det tørre i en bolle (eller på bordet) lag en grop i midten og hell i det våte, bland alt godt sammen og elt i 10 minutter.

Deigen skal være ganske tørr, hvis ikke tilsetter du mer mel.
Sett deigen kjølig (kjøleskap) til den skal brukes, minst en time men gjerne opptil fire dager, pass på å ha stor bolle med lokk, da den hever ganske mye.
Hvis du ikke skal bruke den (eller deler av den) i løpet av 4 dager kan den fryses ned.



 

2 kommentarer:

  1. Herlig idè med dessertpizza. Jeg pleier å kjevle ut butterdeig å skjære flakene i passende stykker å fryse ned. Det kunne være moro å forsøke de som pizzabunn også, en en bunn med speltmel fungerer også fint og mye mindre smør og jobb.

    SvarSlett
  2. Denne tynne lettkjevlede pizza-deigen passer veldig godt som butterdeig, litt mindre flakete men sprø og god.
    Den kan fryses ned i passe porsjoner, men jeg ville kjevlet ut ved bruk...
    Kan selvfølgelig lages med vanlig hvetemel ;-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)