Visste du at det indiske kjøkkenet har mange fantastiske fiskeretter.
-en fin måte å servere fisk til de som trodde de ikke likte fisk ;-)
-til 4-6 personer-
800 g fiskefilet (sei, karpe, breiflabb)
1 ts gurkemeie
2 ts malt spisskummen
1 ts valmuefrø
(1) 1/2 ts pepper
2 ts sterk sennep (evt. 1/2 ts malte sennepsfrø)
1 løk
1 hvitløkshode
4x2 cm ingefær
litt vann
2 ts knuste korianderfrø
(1 ts kajennepepper)
2 ts gurkemeie
1 dl olje
1 dl vann
1 ts salt
1 1/4 dl yoghurt
3 ts garam masala
4-6 store poter i terninger på ca 3 cm eller små poteter
Bland gurkemeie, spisskummen, salt, knuste valmuefrø, pepper og sennep.
Gni fiskefileten godt inn med denne blandingen og skjær den i litt store biter.
La fisken stå og marinere seg i minst 30 minutter.
Ha løk, hvitløkbåter, ingefær og 1/2 dl vann i en kjøkkenmaskin og knus til en pasta.
-lurt og dele opp løk og ingefær litt på forhånd.
Ha i koriander, (kajenne) og gurkemeie.
Varm oljen i en stekepanne (sennepsolje hvis du har).
Stek fiskebitene på begge sider.
Ta opp fiskebitene og sett til side.
Ha løkpastaen i den varme oljen,
stekes ca 8-10 minutter til oljen begynner å skille seg ut.
Tilsett vann, salt, yoghurt og potetbiter.
La småkoke til potetene er møre.
Server fisken med potetcurryen ved siden av.
Agurk- eller tomat-raitha er kjempegodt til.
Dette er en av mine favoritt-oppskrifter inspirert av boken:
-en fin måte å servere fisk til de som trodde de ikke likte fisk ;-)
Sennepsstekt Fisk med Potetcurry
-til 4-6 personer-
800 g fiskefilet (sei, karpe, breiflabb)
1 ts gurkemeie
2 ts malt spisskummen
1 ts valmuefrø
(1) 1/2 ts pepper
2 ts sterk sennep (evt. 1/2 ts malte sennepsfrø)
1 løk
1 hvitløkshode
4x2 cm ingefær
litt vann
2 ts knuste korianderfrø
(1 ts kajennepepper)
2 ts gurkemeie
1 dl olje
1 dl vann
1 ts salt
1 1/4 dl yoghurt
3 ts garam masala
4-6 store poter i terninger på ca 3 cm eller små poteter
Bland gurkemeie, spisskummen, salt, knuste valmuefrø, pepper og sennep.
Gni fiskefileten godt inn med denne blandingen og skjær den i litt store biter.
La fisken stå og marinere seg i minst 30 minutter.
Ha løk, hvitløkbåter, ingefær og 1/2 dl vann i en kjøkkenmaskin og knus til en pasta.
-lurt og dele opp løk og ingefær litt på forhånd.
Ha i koriander, (kajenne) og gurkemeie.
Varm oljen i en stekepanne (sennepsolje hvis du har).
Stek fiskebitene på begge sider.
Ta opp fiskebitene og sett til side.
Ha løkpastaen i den varme oljen,
stekes ca 8-10 minutter til oljen begynner å skille seg ut.
Tilsett vann, salt, yoghurt og potetbiter.
La småkoke til potetene er møre.
Server fisken med potetcurryen ved siden av.
Agurk- eller tomat-raitha er kjempegodt til.
Bon Appétit :-)
Dette er en av mine favoritt-oppskrifter inspirert av boken:
Indisk Mat
av Kushu Singh
-utgitt i 1995 i Norge,
og siden har den fulgt meg...
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)