19. okt. 2013

Indisk Fiske Curry - Fishcurry

 Visste du at det indiske kjøkkenet har mange fantastiske fiskeretter.
-en fin måte å servere fisk til de som trodde de ikke likte fisk ;-)


Sennepsstekt Fisk med  Potetcurry


-til 4-6 personer-

800 g fiskefilet (sei, karpe, breiflabb)
1 ts gurkemeie
2 ts malt spisskummen
1 ts valmuefrø
(1) 1/2 ts pepper
2 ts sterk sennep (evt. 1/2 ts malte sennepsfrø)

1 løk
1 hvitløkshode
4x2 cm ingefær
litt vann
2 ts knuste korianderfrø
(1 ts kajennepepper)
2 ts gurkemeie

1 dl olje

1 dl vann
1 ts salt
1 1/4 dl yoghurt
3 ts garam masala
4-6 store poter i terninger på ca 3 cm eller små poteter



Bland gurkemeie, spisskummen, salt, knuste valmuefrø, pepper og sennep.


Gni fiskefileten godt inn med denne blandingen og skjær den i litt store biter.
La fisken stå og marinere seg i minst 30 minutter.


Ha løk, hvitløkbåter, ingefær og 1/2 dl vann i en kjøkkenmaskin og knus til en pasta.
-lurt og dele opp løk og ingefær litt på forhånd.
Ha i koriander, (kajenne) og gurkemeie.

Varm oljen i en stekepanne (sennepsolje hvis du har).
Stek fiskebitene på begge sider.
Ta opp fiskebitene og sett til side.


Ha løkpastaen i den varme oljen,
stekes ca 8-10 minutter til oljen begynner å skille seg ut.

Tilsett vann, salt, yoghurt og potetbiter.
La småkoke til potetene er møre.




Server fisken med potetcurryen ved siden av.
Agurk- eller tomat-raitha er kjempegodt til.

Bon Appétit :-)



Dette er en av mine favoritt-oppskrifter inspirert av boken:

Indisk Mat 

av Kushu Singh

-utgitt i 1995 i Norge, 

og siden har den fulgt meg...


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)