21. okt. 2013

Apple Crumble - Eple Smuldrepai

Kos dere med denne en helt vanlig hverdag,
rask, enkel og farlig god...



Apple Crumble


50 g sukker
100 g smør
75 g malte mandler
75 g havregryn

3 epler
1 ts sukker
1/2 ts kanel
1/4 ts muskatnøtt
1/4 ts havsalt

Bland sammen, sukker, smør, malte mandler og havregryn.
Bruk kjøkkenmaskin eller smelt smøret litt i micro'n ;-)


Skjær epler i skiver-terninger.
Ha eplebitene i en plastpose medresten av ingrediensene.
Lukk posen med litt luft i og snu og vend til alt er jevnt fordelt på eplebitene.



Ha eplebiter i en ildfast form og smør crumble over.


Gjør som du har lyst og tid til, 
helt enkelt eller avkjøl deigen og kjevle den til ett lokk,
gjør du det kan du godt ha ett lag både under og over...

Stekes i stekeovnen sammen med middagen temo mellom 160-200 grader,
fra 40-15 minutter

F.eks: 20 minutter på 180 grader varmluft ...

Serveres lunken med vaniljeis eller litt vispet krem.
Husk krem og is  kan godt være laget av kokoskrem eller mandel-havre melk-fløte



Bon Appétit :-)


En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

3 kommentarer:

  1. Hvordan stekes den? Temperatur og tid.

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt spørsmål ;-)
      Skal kjefte litt på 'forfatteren' så slike glipp ikke kommer igjennom...

      20 minutter på 180 grader varmluft,
      eller:

      Jeg steker som oftest desserten samtidig som desserten eller annen bakst, så temperaturen kan variere og tiden også, de aller fleste retter som stekes i ovnen kan stekes på forskjellige måter og gi ett flott resultat. Jeg er derimot veldig forsiktig med å steke på mer enn 200 grader.

      Dt kan være greit å vite at sukkeret karamelliserer seg når temperaturen passerer 180 grader.

      Lykke til :-)

      Slett
    2. Jeg må innrømme at jeg hadde hatt alt i formen før jeg oppdaget at det manglet opplysninger om stekingen. Jeg stekte på 160° i vel 35 min. Jeg byttet ut sukker med sukrin, og serverte med vaniljeis. Resultatet ble så bra at familien har ønsket seg dette til juledessert. Takk for at du delte oppskriften :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)