Er
så heldig å ha masse lavendel i hagen og de har akkurat begynt å
blomstre (Juni),
de lukter godt hele året og nå er de vakre i tillegg :-)
de lukter godt hele året og nå er de vakre i tillegg :-)
Derfor passet det utmerket med en dessert som smaker litt av lavendel.
Du trenger:
terte/pai deig
12 aprikoser
25 gram smør
1/2 dl sukker
1-2 ts lavendelblomster
terte/pai deig
12 aprikoser
25 gram smør
1/2 dl sukker
1-2 ts lavendelblomster
Vask og del aprikosene i to, ta ut stenene.
Fordel det myke/smelta smøret i bunnen av paiformen.
Strø over halvparten av sukkeret og lavendelblomstene.
Legg de halve aprikosene i formen.
Strø over resten av sukkeret og rull deigen over, trykk kantene ned i formen.
Pyntes med noen ekstra blomster.
Kaken skal velves over på ett fat,
så den stekte paideigen kommer ned og aprikosene opp :-)
Dette kalles også opp-ned kake eller tarte tatin på fransk.
så den stekte paideigen kommer ned og aprikosene opp :-)
Dette kalles også opp-ned kake eller tarte tatin på fransk.
Spises lunken/kald som den er eller med crème fraïche, is...
Eller hvorfor ikke dra det helt ut og servere med en enkel Aprikosiskrem.
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)