Rekeskall er kjedelig å skrelle,
etterlater vond lukt hvis det blir liggende,
men de blir utrolig god kraft,
så ikke kast dem med en gang ;-)
-frys de ned til senere hvis du spiser reker uten å trenge saus ....
Fiskeboller med Rekesaus
5-6 personer
Fiskefarse av 500 g fisk
500 g reker med skall
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
hel pepper
1 dl hvitvin
2 dl fløte
1 ss potetmel
en bunt gressløk
Se HER hvordan du lager fiskebolle-farse.
Skrell rekene.
Varm opp en kjele med litt olivenolje.
Press hvitløk og ha i + pepper, la surre litt.
Ha i rekeskal og la de også få frest seg litt.
Tilsett hvitvin og la koke 5 minutter.
Ha i vann:
-hvis du skal koke fiskebollene 1 liter
-hvis du har ferdige fiskeboller med kraft, 0,5 liter
La koke en halv time og sil av kraften.
Kok fiskebollene i kraften (hvis de ikke er ferdigkokte).
Ta de opp med hullsleiv og sett til side.
Rør potetmel ut i litt av fløten, eller kraft.
Rør inn i kraften sammen md resten av fløten.
Kok opp og la tykne mens du rører.
-for tykk saus kan du ha i litt vann, for tynn saus har du i mer potetmel-
Klipp opp gressløk og tilsett sammen med fiskebollene.
Ha noen reker i sausen eller server de ved siden av.
Litt grønnsaker med farge passer til,
som f.eks. gulrot og purre, brokkoli....
Poteter er et must til så god saus...
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Rekeskaller lukter forferdelig når det blir kokt - og spesielt for kjæresten der ikke liker lukten i først omgang;) Løsningen her i hus har vært å gjøre det utenfor, men det er heller ikke en optimal løsning! God idê å bruke dem til fiskeboller dog - skulle bare ønske jeg hadde en jente som liker fisk på den måten..
SvarSlettGidder liksom ikke lage det KUN til meg:)
Du får omvende kjæresten,
Slettbruk krydder-smaker som han liker til å begynne med ;-)
Tusen takk for oppskrift! Dette må jeg lage flere ganger, laget det i går og det ble en suksess her i familien:):) hilsen Torill:)
SvarSlett