2. okt. 2013

Hjemmelagde Fiskeboller med Rekesaus

Rekeskall er kjedelig å skrelle,
 etterlater vond lukt hvis det blir liggende,
men de blir utrolig god kraft,
så ikke kast dem med en gang ;-)
-frys de ned til senere hvis du spiser reker uten å trenge saus ....



Fiskeboller med Rekesaus


5-6 personer

Fiskefarse av 500 g fisk
500 g reker med skall
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk 
hel pepper
1 dl hvitvin
2 dl fløte
1 ss potetmel
en bunt gressløk

Se HER hvordan du lager fiskebolle-farse. 





Skrell rekene.



Varm opp en kjele med litt olivenolje.
Press hvitløk og ha i + pepper, la surre litt.
Ha i rekeskal og la de også få frest seg litt.


Tilsett hvitvin og la koke 5 minutter.
Ha i vann:
-hvis du skal koke fiskebollene 1 liter
-hvis du har ferdige fiskeboller med kraft, 0,5 liter

La koke en halv time og sil av kraften.



Kok fiskebollene i kraften (hvis de ikke er ferdigkokte).
Ta de opp med hullsleiv og sett til side.





Rør potetmel ut i litt av fløten, eller kraft.
Rør inn i kraften sammen md resten av fløten.

Kok opp og la tykne mens du rører.
-for tykk saus kan du ha i litt vann, for tynn saus har du i mer potetmel-
Klipp opp gressløk og tilsett sammen med fiskebollene.



Ha noen reker i sausen eller server de ved siden av.



Litt grønnsaker med farge passer til, 
som f.eks. gulrot og purre, brokkoli....

Poteter er et must til så god saus...


Bon Appétit :-)



En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

3 kommentarer:

  1. Rekeskaller lukter forferdelig når det blir kokt - og spesielt for kjæresten der ikke liker lukten i først omgang;) Løsningen her i hus har vært å gjøre det utenfor, men det er heller ikke en optimal løsning! God idê å bruke dem til fiskeboller dog - skulle bare ønske jeg hadde en jente som liker fisk på den måten..

    Gidder liksom ikke lage det KUN til meg:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du får omvende kjæresten,
      bruk krydder-smaker som han liker til å begynne med ;-)

      Slett
  2. Tusen takk for oppskrift! Dette må jeg lage flere ganger, laget det i går og det ble en suksess her i familien:):) hilsen Torill:)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)