Vaniljekrem:
1 liter melk
1 vaniljestang
2 egg
6 eggeplommer
200 g sukker
6 eggeplommer
200 g sukker
80 gram maizenna mel (8 ss)
Kok opp melken, med vaniljestangen, den skal koke.
Pisk sammen egg+eggeplommer og sukker,
når det er godt blandet og skummer vispes maizenna inn.
Hell melken sakte i eggeblandingen mens du visper.
Blandingen has tilbake i kjelen og kokes opp under stadig omrøring,
Blandingen has tilbake i kjelen og kokes opp under stadig omrøring,
Avkjøl, eventuelt i vannbad hvis du har dårlig tid..
-lurt og røre da går varmen ut...
-hvis den blir stående uten å bli rørt i: ha plastfolie på:
som rører kremen for ikke å få tykt belegg på...
-lurt og røre da går varmen ut...
-hvis den blir stående uten å bli rørt i: ha plastfolie på:
som rører kremen for ikke å få tykt belegg på...
Vaniljekrem kan spises som den er eller brukes i mange forskjellige kaker,
Den er brukt med krem i denne Napoleonskaken som du finner oppskrift på HER
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
min tante laget alltid Fransk eplekake (vanlige oppskrift m/eplemos,malte mandler,eggedosis ,o.s.v.) men i tillegg hadde hun vaniljekrem mellom eplemosen og mandelmassen. Det var kjempegodt!
SvarSlettDet høres ut som verdens beste eplekake :-)
SlettJeg og minstedatteren min lager noe lignende,
nå har vi akkurat ferdig med en liter vaniljekrem,
den er til napoleonskake som blir årets nyttårskake :-)