8. okt. 2013

Andewok




Med ferske grønnsaker fra hagen og ett andebryst fra fryseren,
er den beste løsningen en rask wok :-)


Grønnsakene i en wok blir ikke overkokt og bevarer god smak og verdifulle vitaminer,
og for kjøttet sin del så trenger man ikke så mye per person.





De første (juni) grønnsakene i hagen er sukkererter, løk og små gulrøtter (fra tynning).
Vask godt og bruk dem hele,
bortsett fra løken som kan deles i 4 eller i skiver,
 stilken kan også brukes.
Andebrystet stekes først med skinnsiden ned i en tørr stekepanne,
 for å få vekk fettet og gjøre skinnet sprøtt og godt,
skjær ruter i skinnet så går det raskere.

La den deretter vile, resten av stekinga er i wok'n.
Ha litt av andefettet i en
stor stekepanne eller wok,
når det er varmt har du i grønnsakene,
la surre 1 minutt og ha i andekjøtte skjært i skiver eller biter.

Litt soyasaus og pepper.
Hvis du ønsker saus litt potetmel og deretter kraft.

Vi hadde i litt tomatsaus.
Kan serveres med f.eks. ris eller couscous.

Bon Appètit !



En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
 -alle nye innlegg blir satt opp der...

I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)