6. okt. 2013

Fransk Omelett , Grunnoppskrift

Slik lager man omelett ;-)

 ...når man ikke har gått på kokkeskolen...

I midten av oktober hvert år feires, verdens eggedag !
- noen som hvet hvilken dag i år ?


Man beregner 1-2 egg per person,
ettersom hvor mye/lite tilbehør man har.


Omelette Naturelle

1-2 egg per person
1-2 ss vann/fløte per egg
salt
smør/olje til steking
Revet ost

Visp eggene sammen med  vann/fløte  og litt salt.
Varm opp stekepanna med litt olje (evnt. smør).
Størrelsen på stekepanne ettersom antall egg.

Omtrent 4 egg i en liten panne, 8 i en mellomstor og 12 eller fler i en stooor panne.
Når panna er god og varm helles røra oppi.
Når det begynner å feste seg slår man ned varmen og
'skraper' røra fra kanten av panna mot midten ,
med stekespaden.



Når nesten alt har festet seg glatter man på toppen,
 og setter på lokk,
lar det steke til det nesten er fast konsistens.
(hvis man vil ha det fast er det sikkert lov ;-)




Ta av lokket,
 ha revet gulost over den ene halvdelen og vipp den andre siden  over.


Sett på lokket,
slå av platen og la det stå ett par minutter så osten får tid til å smelte.



Midten skal være litt rennende ;-)


Dette er 'nature' altså helt vanlig,
nå kan man selvfølgelig bruke hva man ønsker i en omelett.

 Du har kjente omeletter med løk, andre med paprika...


 Bacon er vel det vanligeste fyllet i norden (?),
 men alt  kan brukes: kjøtt, fisk, pasta, grønnsaker... alt t.o.m. ratatouille :-)
Hos oss er det blitt en vane og bruke rester etter middagen i omeletten til lunsj'n.

Omelett kan serveres til frokost, lunsj, middag...
Ikke minst er det et raskt måltid som man som regel har ingredienser til å lage.
Sunt er det også å spise egg...
Man kan ha tilbehør til eller servere den som tilbehør ;-)




Og hvis man ikke vil brette den dobbelt, så la den være flat ;-)




Bon Appétit :-)




En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
 -alle nye innlegg blir satt opp der...
 I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)