3. okt. 2013

Lag dine egne Hermetiserte Fiskeboller

Lyst på hjemmelagde fiskeboller ?






Lag en stor porsjon og hermetiser, 
det er ikke så vanskelig som du tror...

Oppskrift på fiskebollene finner du HER.




Til hermetiseringen trenger du Glass som passer til antallet d vil hermetisere.
Jeg brukte glass på ca 1 liter til 15 boller, passe til en middag for oss 5...
En stor kjele som er høyere enn glassene.
Ett håndkle eller lignende som passer i bunnen på kjelen,
kan droppes,
jeg hadde ett silikonlokk som passet akkurat.

Vask glassene og lokkene godt,
oppvaskmaskinen er ett godt hjelpemiddel,
bruk ett program med høy temperatur...





Glassene blir kokt under hermetiseringen så det holder,
derimot til syltetøy osv må du sterilisere dm i kokende vann 
og har du tid må du gjerne gjøre det i dette tilfellet også...

Når fiskebollene  har trukket såvidt noen minutter har du dem i glassene.
I min kjele på ca 4 liter kunne jeg ha i 15 av gangen.
Fortsett til alle er ferdig og fordelt i glassene.






Jeg laget fiskeboller av både laks og sei,
morsomt og blande i glassene ;-)


Når du har trukket ferdig fiskebollene,
fordeler du kraften i glassene.

Det skal være igjen 2 cm på toppen,
og kraften skal dekke fiskebollene.
Fyll på med kokt vann hvis du ikke har nok kraft.

Ha på lokk og skru igjen.


 Du kan også bruke vanlig skrukorkglass, eller glass med gummistrikk.

Denne typen jeg har brukt, har to lokk, et som lager vakum med glasset og man stikker hull i for å åpne, altså ett nytt ett for hver hermetisering, samt skrukorken på toppen som holder det på plass under kokingen.



Sett glassene i kjelen,
ha på vann til det er minst 3 cm over lokkene.
Hvis du ikke har glass nok til å fylle kjelen,
sett ned tomme glass (fylt med vann).


Sett kjelen på varmen og kok opp,
la koke i minst to timer...
Koketiden varierer fra 1 time på små glass til 3 timer på store glass...
Er du usikker kok litt til...

La glassene kjøle ned i kjelen.

Før du setter de bort sjekker du at lokkene sitter ordentlig.





Nå har du fiskeboller og kraft til Raske Fiskemiddager :-)


2 kommentarer:

  1. Hei hvor har du kjøpt glassene? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :-)

      Jeg bor i Frankrike og har kjøpt de her, det selges glass i alle butikker...
      ...for det meste av merket 'Le Parfait' , her er en link til amazon en internasjonal internettbutikk hvor de selges, kan sikkert sendes til Norge, søk eventuelt på en norsk side, Lykke til :-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)