1. okt. 2013

Rug - Spelt - Havre - Mandel Brød

I ett forsøk på å teste blodtypedietten er en av utfordringene å finne oppskrifter, middager, mat som passer til flere eller alle 4 blodtypene, her er en brød-oppskrift som passer  til blodtype A, O og AB, hvis du er B må du bytte ut rugmelet med spelt eller havre.



Brød med RUG-SPELT-HAVRE-MANDEL


900 gram tørre ingredienser, 3 brød:

300 g fint spelt
300 g rug
150 g havrekli
150 g malte mandler

50 g fersk gjær
11/2 ss salt
1 ss (brunt) sukker

6 dl lunkent vann
1/ 2  dl olje



Elt sammen alle ingredienser.
Fersk gjær smuldres i melet.

Diegen skal være litt klissete,
bruk slikkepott for å fordele den i former
 eller spe på med mel til du kan håndtere den.

Hev til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Ha i 2/3 brødformer
Heves igjen, ca 45 min - 1 time



Stekes i 30 minutter på 210 grader varmluft

Grove brød gir skikkelig stekeskorpe :-)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)