Kebab blir brukt på mange forskjellige retter,
det betyr grillet - grillet kjøtt ifølge den franske wikipedia...
Fra Norge kjenner jeg kebab som grillet kjøttfarse som skrapes av og stappes i et pitabrød,
med litt salat og dressinger.
Fra de pakistansk-indisk dominerte områdene i London og Manchester,
i de bakgatene ingen går,
kjenner jeg kebab som grillet krydret kjøttdeig (helst lam).
Nesten som en kjøttkake som ofte serveres som forrett eller aperitif.
Jeg var så heldig en gang for 20 år siden å få med en pose med krydderet de brukte,
dvs de blandet en pose til meg da de ikke ville gi meg oppskriften...
I dag er det bare å søke på kebab på nettet,
og opp kommer 100-vis av forskjellige oppskrifter og bilder av de forskjellig typene kebab.
Her er min milde versjon, som selvfølgelig kan tilsettes chili'n i parentes og bli sterkere.
Jeg har brukt egenkvernet villsvinkjøtt med sterk viltsmak i mangel av lammekjøtt,
du kan bruke det kjøttet du har for hånden.
Hvis jeg bare hadde hatt litt villsvin ville jeg selvfølgelig brukt noe annet ;-)
Kebab a la Pakistan
-nok til 4 hovedretter eller 12 aperitizers
500 g kvernet kjøtt
1 1/2 ss presset hvitløk
1 1/2 ss raspet ingefær
1 middels løk i småbiter
1 ss knuste korianderfrø
2 ts garam masala
1 ts spisskummen/cumin
1 klype muskatnøtt
(1/4 - 1/2 ts chili)
(1/2 - 1 ts pepper)
3 ss fersk klippet koriander
(eventuelt persille)
1 egg
1 ts salt
Alt blandes godt sammen, for hånd eller i kjøkkenmaskin.
Det er lurt å blande inn salt før de andre ingrediensene da det gjør deigen litt seigere.
Form runde kjøttboller, eller avlange som pølser som du har på en grill-trepinne.
Stekes først i ovnen på 175 grader til de er gjennomstekte ca 30 minutter.
Rett før servering grilles de under grillelementet i ovnen på begge/alle sider.
Det aller beste er selvfølgelig å tenne opp grillen ;-)
Serveres som de er til aperitizer,
eller med litt salat og yoghurtdressing til forrett.
Til hovedrett er det godt med ris og en curry som f.eks. denne gresskarcurry'n.
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på
Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Mmmm... Ser godt ut! :-)
SvarSlettDet var det også, vanskelig å ikke spise opp før man går til bords ;-)
Slett