Enda en eplekakeoppskrift...
...hvorfor velge denne ? : ENKEL ;-)
Raske superenkle Eplemuffins
2 epler
1 dl mandler
1 egg
75 g smør
75 g speltmel (hvetemel)
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
40 g agavesirup (1 dl sukker)
Litt brunt sukker
Litt brunt sukker
Sett på stekeovnen.
- ett eple,
Fordel røren i 9-10 muffinsformer.
(eventuelt en kakeform)
(eventuelt en kakeform)
Skjær det siste eplet i halve tynne skyver.
Stikk epleskivene ned i røra.
Strø litt sukker på toppen (valgfritt)
Strø litt sukker på toppen (valgfritt)
20 minutter 180 g varmluft-15 min 200 grader varmluft
Bon Appétit :-)
En enkel måte å følge bloggen på er å like oss på Facebook :
www.facebook.com/GodtogSunt
-alle nye innlegg blir satt opp der...
I tilegg blir jeg veldig glad for alle nye liker ;-)
Så flotte de var! :-)
SvarSlettMerci :-)
SlettJeg laget disse i kveld, og de smakte veldig godt! Jeg lurer bare på en ting: Hvilken sort epler brukte du? Jeg brukte granny smith, og muffinsene ble veldig bløte inni. De virket nesten rå. Er dette på grunn av for saftige epler rett og slett? Eller skulle jeg ha latt dem stå lenger? De hadde fin farge både oppå og under. Stekte dem i 15 minutter på 200 grader med varmluft.
SvarSlettHei, og takk for kommentar :-)
SlettJeg bruker røde litt syrlige epler, hvet ikke navnet, jeg liker dem ikke for bløte...
-mine epler er relativt små mens granny's tror jeg er store...
Derfor tror jeg at det ble litt mye eple, kunne vært stekt litt lenger som du nevner selv, kanskje best på lavere varme og lenger steketid så de ikke blir for mørke...
Ellers er det ikke farlig om de er litt bløte, men stikk med en kaknål/kniv for å være sikker neste gang :-)
Fin blogg du har foresten, legger deg til på bloggrullen min :-)
Takk for gode råd! Skal prøve med røde neste gang. Jeg spiser for det meste grønne, men når du sier det, har jeg nok brukt røde til eplekake tidligere. Også noe i det du sier om steketid. Skal definitivt prøve igjen :)
SlettTusen takk for kommentar på bloggen min! Det var kjempehyggelig. Jeg legger deg til i bloggrullen min og på bloglovin :) Alltid gøy med oppskrifter! Svaret på spørsmålet ditt om boka finner du på bloggen nå :)