5. okt. 2013

Laksekaker - Lakseburger

Burger laget med fiskefarse, 
egentlig en stor fiskekake er populær måte å spise fisk på :-)




Fisk er veldig enkelt og mose til farse med en kjøkkenmaskin med kniv,
rask middag i en travel hverdag :-)

6 Store Lakseburgere


1 løk
3 hvitløksfedd
2 cm ingefær
10 cm purre
 1 1/2 ts grovt havsalt
litt pepper
1 egg
1 ss potetmel

500 g laks
2 dl vann


Rens og skjær laks i biter.
Ha alle de andre  ingrediensene (untatt vann) i kjøkkenmaskinen.
Kjør til en jevn masse.
Ha i fisk og kjør til akkurat det er blandet, det er bare fint om fisken er grovhakket.
Rør inn vann.



Form 6 store kaker på ett stekebrett,
 stek 15 minutter på 180 grader eller stek dem i stekepanna.



Server som hamburger med hamburger-brød,
eller som i Frankrike med salat og grønnsaker og en bit baguette ved siden av.

En frisk creme fraiche med urter og hvitløk er fantastisk til.
Er du glad i pesto er det også godt til.







Squash passer kjempefint til fisk og gir litt farge til middagen,
Halve stekte poteter er ett godt alternativ til pommes frites...







Bon Appétit ;-)




2 kommentarer:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)