Burger laget med fiskefarse,
egentlig en stor fiskekake er populær måte å spise fisk på :-)
Fisk er veldig enkelt og mose til farse med en kjøkkenmaskin med kniv,
rask middag i en travel hverdag :-)
6 Store Lakseburgere
1 løk
3 hvitløksfedd
2 cm ingefær
10 cm purre
1 1/2 ts grovt havsalt
litt pepper
1 egg
1 ss potetmel
500 g laks
2 dl vann
Rens og skjær laks i biter.
Ha alle de andre ingrediensene (untatt vann) i kjøkkenmaskinen.
Kjør til en jevn masse.
Ha i fisk og kjør til akkurat det er blandet, det er bare fint om fisken er grovhakket.
Rør inn vann.
Form 6 store kaker på ett stekebrett,
stek 15 minutter på 180 grader eller stek dem i stekepanna.
Server som hamburger med hamburger-brød,
eller som i Frankrike med salat og grønnsaker og en bit baguette ved siden av.
En frisk creme fraiche med urter og hvitløk er fantastisk til.
Er du glad i pesto er det også godt til.
Squash passer kjempefint til fisk og gir litt farge til middagen,
Halve stekte poteter er ett godt alternativ til pommes frites...
Det ser kjempegodt ut!
SvarSlettMerci :-)
Slett