11. okt. 2012

Hvordan servere druer...

...og hvordan man forskyner seg av fatet ;-)


Her har jeg syndet mye og jeg har sett mange syndere, måtte komme til Frankrike: rett inn i bondeoppdragelsen, og bli kjeftet på for å skjønne hvor logisk det var ... men det er kanskje bare meg, i såfall får dere arrestere meg der...

En drueklase som er halvspist er ufyselig !!!



Vask de først (lunkent vann), med tanke på alt av sprøytemidler de har fått på seg (og i seg...) ... La de drypptørre ordentlig hvis de risikerer å bli liggende noen dager... Kan gjerne få en tur i en salatslynge...


Den rette måten, og hygeniske er å klippe dem opp i små buketter (ta vekk de dårlige), og så legge dem på fatet, så hver enkelt kan ta små porsjoner og ikke grise ... Så slipper man også bananfluer om det blir stående litt...

Ellers er druer og nøtter et fint par, herlig til frokost og snacks...




Disse er forøvrig fra egen hage, dessverre de eneste fra 5 druestokker pga av manglende sprøyting, men får bli flinkere...og mindre biologisk...eller jobbe mer...


Husker selvfølgelig ikke hvilken sort de er :( , anbefaler alle og ta ett bilde med merkelapp der hvor du planter, så hvet man hvilken som er plantet hvor. Deretter er det bare å finne et flott system å lagre bilder på så man finner de igjen ;-)




Her er Merlot druer (de små) rett fra en vinranke, og blå såkalte borddruer som heter Alphonse Lavallee...





Nyter druer nå som de er i full sesong, og senere i sesongen får vi ta dem som vin ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)