8. okt. 2012

Quiche med Spinat og Purre

Quiche er en veldig anvendelig rett og brukes til alt fra aperitif og ettermiddagste til forrett og hovedrett.

Enkelt og raskt og lage er det også hvis man har paideigen klar ;-)


Jeg har fylt quichen med frisk spinat, 1 hel stor purre og bacon (200 g) som jeg forstekte i stekepanna.

Dropp bacon hvis du vil ha en ren vegetarrett ;-)


Visp sammen 5 egg og 2 dl fløte og eller melk, litt pepper (ikke salt hvis baconet er salt).

I en form med litt høye kanter (ildfast eller kakeform) legger du først paideigen, 
deretter heller du i eggeblandingen.


Strø revet ost over, og stek i ovnen på 175 (varmluft) - 185 grader i 30-40 minutter,
 stikk i midten med en kniv, hvis den kommer ren ut er quichen ferdig.


Litt Kjedelig når den kommer ut fra ovnen, men det er fullt mulig å strø litt grønt over.
Server en salat før eller ved siden av :)


Hvis man ønsker og servere quiche til aperitif, lages den i en mye flatere form,
 med eller uten paideig, og litt mer egg.

Bon Appétit :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)