Det er ikke vanskelig å bytte ut poteter, pasta og ris med grønnsaker,
litt rart når poteten ikke er på tallerkenen men det blir man fort vant til.
litt rart når poteten ikke er på tallerkenen men det blir man fort vant til.
Her er ca. 1 kg med grønnsaker og litt mais (gir så fin farge :) ).
Nok til å dekke 2 av de fem om dagen for oss fem til middag,
godt fordelt på de forskjellige grønnsaksfargene.
godt fordelt på de forskjellige grønnsaksfargene.
En enkel måte og lage gode grønnsaker til middagen (som hovedrett eller tilbehør...),
er å ta frem det man har, helst forsskjellige farger og kategorier i 5-om-dagen stil ;-)
er å ta frem det man har, helst forsskjellige farger og kategorier i 5-om-dagen stil ;-)
Skjær alt i små terninger, ha de i en ildfast form med litt olivenolje og tørkede urter.
Stekes i ovnen på ca. 200 grader i ca. 20 minutter,
men her kan du godt tilpasse varmen til det du serveres ved siden av.
men her kan du godt tilpasse varmen til det du serveres ved siden av.
F.eks. som jeg gjorde med kylling, hvis du trenger veldig varm ovn så legg over aluminiumsfolie for å hindre at det blir tørt, tilsett eventuelt litt vann. Hvis temperaturen er lav så er det bare å steke lenger.
Tilsett salt og pepper etter ønske...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)