For å få i seg minst 5 om dagen er det viktig å spise grønt til alle måltider.
Siden det er mer vanlig å ta en frukt til frokost og mellommåltid, må det bli grønnsaker til lunsj og middag.
I tilegg til 5 om dagen skal man også ha 2-3 melkeprodukter, det blir ofte en til frokost (yoghurt) og så er det ost til lunsj og middag.
En porsjon ost er 30 gram, det er ganske mye, så jeg tar ca. ! 15 gram til lunsj og 15 til middag så det blir en til sammen.
Her Brieost med fikensyltetøy.
Ikke glem Fisk, fullt mulig å spise til lunsj også...
Her er ett lite utvalg av forskjellige lunsjer med minst 2 av de 5 om dagen.
Favorittlunsj er Omelett med litt bacon og masse grønt :)
-alltid grønt ved siden av , her tomat og spirer.
Egg i cocotte, hvis det ikke er for en god biff så kan jeg ikke unngå egg til lunsj... Selvfølgelig med rikelig grønt ved siden av, minst to av de fem...
Noen ganger blir det kokt egg og da må det hjemmelaget majones til, litt fisk eller som her skinke og masse grønt...
En stor salat til lunsj er også godt og sikrer et godt inntak av minst 5 om dagen...
Som nevnt er det ofte omelett til lunsj, kjempegodt og fin måte og bruke opp rester på, har du egne høner er det også økonomisk.
Salat av gravlaks (eller røkelaks) sikrer litt fiskeinntak, her med agurk og fetaost. Nytes på endivieblader ....
En annen god fiskelunsj er lakserillettes, egg ved siden av og til brød eller salatblader kjempegodt. Ikke glem grønt/rødt ved siden av: tomat,paprika,agurk etc.
Grav/røk laks i skiver rett på endiviebladene, med egg, agurk, paprika, pesto, ja alt som er godt ;-)
Makrell i tomat = fisk og tomat ;-)
Vannbakkelsring meb lilla broccoli og tomat...
Stekt egg er også populært og grønnsaksrester...
Biff er luksus til lunsj, men veldig vanlig her i Frankrike, vi benytter sjangsen i ukedagene når ungene spiser i kantina, voksne reiser hjem til lunsj.
Fransk omelett med grønt og blomster fra hagen hmmm...
Stekt egg og biff, men alikevel med masse grønt ;-)
Stekt lammekotelett, sopp, tomat med pesto. Litt agurk for å fylle på grønt-delen.
Her en lunsj med masse grønt, litt skinke og egg.
Alltid litt brød ved siden av i Frankrike ;-)
Det er sesong for endiver, de grønne salatene blir litt dårligere nå på høsten og flotte endiver begynner å fylle butikkenee. Her med tunfisk og purre. Tomat, agurk og spirer.
Følger du fortsatt med ? ...da er du kanskje også opptatt av disse 5 om dagen, eller som jeg leste sist , helst 7 så holder vi humoren og hjernen på topp også ....
Har du flere ideer til måter å få i seg nok på, så bli med på Facebook da vel ? ...det er fritt for alle å poste...
...også er jeg veldig glad i kommentarer ;-) ...som de fleste er ....
Supert innlegg, lunsjen er mitt vanskeligste måltid så dette var flotte greier :)
SvarSlettTakk for tapastips inne hos meg, skal absolutt prøves.
Ha en fin mandag *klem*