27. okt. 2012

Indiske Kikertpannekaker med Purre

Perfekt for de med glutenallergi og godt for alle :)


Her kommer en middagsvariant (eller lunsj..) men de kan også lages søte...

Til ca 8 pannekaker:

4 dl kikertmel
4 dl vann
1 ts salt
1 ts cumin frø
1 ts paprikapulver

Blandes godt og sett til side i minst 15 minutter.

Skjær 1/2 purre i to på langs og deretter i tynne skiver.

Varm litt olje i en stekepanne, ha i en øse med røre og spre utover som når du steker pannekaker. Strø en liten neve purre over før det stivner.

 
Når den ene siden er stekt og siden opp er stivnet snus herligheten og stekes ferdig på andre siden. Leges i stabel på en tallerken så de holder seg varme og myke. Hvis du ønsker det kan du ha på en liten klatt smør.


Nytes som tilbehør til indisk måltid, til salat e.l.

Vi spiste dem ved siden av indisk fritert fisk og tomatsalat.


Bon Appétit !

2 kommentarer:

  1. Glutenfritt, så flott! Kikertmel skal jeg forsøke. Håper jeg ikke må i en spesialforretning for å få tak i det. :-)

    SvarSlett
  2. -vil tro en 'indisk' matbutikk er det letteste stedet å få tak i det, sammen med rismel osv.

    Veldig lurt og bruke kikertmel så dekker man en porsjon tørkede 'bønner' som man bør ha to av i uken...

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)