Perfekt for de med glutenallergi og godt for alle :)
Her kommer en middagsvariant (eller lunsj..) men de kan også lages søte...
Til ca 8 pannekaker:
4 dl kikertmel
4 dl vann
1 ts salt
1 ts cumin frø
1 ts paprikapulver
Blandes godt og sett til side i minst 15 minutter.
Skjær 1/2 purre i to på langs og deretter i tynne skiver.
Varm litt olje i en stekepanne, ha i en øse med røre og spre utover som når du steker pannekaker. Strø en liten neve purre over før det stivner.
Når den ene siden er stekt og siden opp er stivnet snus herligheten og stekes ferdig på andre siden. Leges i stabel på en tallerken så de holder seg varme og myke. Hvis du ønsker det kan du ha på en liten klatt smør.
Nytes som tilbehør til indisk måltid, til salat e.l.
Vi spiste dem ved siden av indisk fritert fisk og tomatsalat.
Bon Appétit !
Velkommen hit ! Samlested for aktiviteter og ideer på Kjøkkenet mitt. Mat laget fra bunnen av, hjemmelaget er ikke saus på boks eller pose, men hjemmelaget. Hege Don't read norwegian: use the translation button on the right ;-)
Sider
- Høytidsdager - Festdager - Menyer
- Påske
- Melkesyregjæring, Surdeig, Kombucha, Jun og Vannkefir
- Sylting, Konservering, Speking og Pålegg
- Spiselige vekster, Sopp og Ugress
- Kjøtt-Vilt-Innmat
- Kanin og Fugl
- Fisk og Skalldyr
- Grønnsaker-Urter-Frukt-Bær
- Nøtter, Frø, Korn, Belgfrukter
- Lunsj, Egg, Enkelt, Raskt, Pizza
- Dietter, Faste, Detox
- Kjøkkenhagen Min
- Frokost, Kvelds, Snacks, Mellommål
- Gjærbakst, Bakst, Rører...
- Kaker, Terter, Muffins, Kjeks,Godteri
- Dessert
- Tapas, Aperitif, Fingermat
- Dressinger, sauser, dipp's, krydder
- Franske Oppskrifter
- Mat fra andre land
- Ukemenyer
- Restemat
- BBQ og Røyking
- Gluten-, melk- og/eller Sukker- FRITT
- Artikler om Helse og Velvære
27. okt. 2012
Indiske Kikertpannekaker med Purre
Labels:
cumin,
glutenfri,
gram flour,
indisk,
kikertmel,
lunsj,
Middag,
oppskrift,
pannekaker,
purre,
tilbehør,
vegetarisk
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Glutenfritt, så flott! Kikertmel skal jeg forsøke. Håper jeg ikke må i en spesialforretning for å få tak i det. :-)
SvarSlett-vil tro en 'indisk' matbutikk er det letteste stedet å få tak i det, sammen med rismel osv.
SvarSlettVeldig lurt og bruke kikertmel så dekker man en porsjon tørkede 'bønner' som man bør ha to av i uken...