…akkurat som på restaurant og helt hjemmelaget…
Klarte ikke å vente lenge før vi måtte prøve denne kjempegode pizzaen igjen, til tross for at det er litt pes å stå og steke nesten samtidig som man spiser og man må være rask så slår den gode stemningen alle negative sider.
Det er nesten som på restaurant ;-)
Takket være bloggen Nammenam Nansen som publiserte GENIAL pizzadeig, fikk jeg tak i denne supergode oppskriften på Italiensk Pizzabunn.
Her er forrige blogginnlegg, for de som vil se litt variasjon på ideer til topping.
Oppskriften gir 10 bunner, de som ikke brukes kan fryses ned delt opp og i plastfolie eller aluminiumsfolie.
Vi var 7 til bords og med to dessertpizzaer og den tiende på deling til de som ville smake en annen variant så gikk hele deigen med :) ...og rester til toppingsen ble spist som snacks...det er vel lykke når man liker og dele god mat ;-)
Oppskrift på italiensk pizzabunn:
9 dl mel
3 dl iskaldt vann
1 dl olivenolje
1 pk tørr gjær
1 ts sukker
Siden jeg har litt problemer med og følge en oppskrift til punkt og prikke så ramlet det oppi 4 ss med en blanding (kjøpt) av parmesanost og tørkede tomater....
Bland det tørre og ha i det flytende, elt 15 minutter og legg i kjøleskapet en time.
Alt fyll ble ferdiglaget på forhånd (mens deigen var i kjøleskapet)og satt lett tilgjengelig på ett brett.
Parmesan til å strø oppå pizza'n ved bordet
Små krydrede kjøttboller
Tomatsaus med organo
Creme fraiche blandet med hvitløk, urter og pepper.
Revet gulost
Parmesan ost
Mozarella ost i skiver
Chevre i skiver
Løk i ringer
Røkt laks i strimler
Valnøtter blandet med honning og kanel til dessertpizzaen og eventuelt på chevre osten ;-)
Alt samlet på ett brett og vi er klar til utbaking :)
Sett ovnen på full varme, med pizzasten, jernplate, stekeplate eller det du måtte ha til stekingen...
...må bli ordentlig varmt før man begynner og steke.
Siden vi var mange til bords og alle fikk hjelpe til med å legge fyll på sine pizzaer, passet jeg på å ha ferdig kjevlet pizzabunnene. Bruk nok mel (evnt. olje) så det ikke setter seg fast, jeg oppbevarte de ferdigkjevlete pizzabunnene på noen tynne plastfjøler, og lot de skli over på den varme pizzastenen/panna.
Hvis man bruker mye mel kan de nok stables (ligner på pastaplater).
Normalt spiser vi salat først og så hovedretten, i dette tilfellet ville det blitt katastrofe siden hver pizza tar 3-4 minutter fra den blir fylt til den kommer ut av ovnen. dn perfekte løsningen ble derfor å servere grønnsakene + oliven som snakcs, oppskjært og tilgjengelig under hele måltidet, så ingen satt uten mat.
Neste lure idée var å lage pizza til de som bruker lengst tid på spise først ;-)
Ikke tid til å ta bilder under produksjonen og stekinga men tommelfinger regelen er å ha 3-5 forskjellige fyll / toppings , begynn med saus, deretter kjøtt/fisk/grønt og avslutt med ost.
Hvis jeg bruker ustekte kjøtt/fisk/grønt så legger jeg det oppå , f.eks. bacon, fiken..
Vi lagde:
Røde pizzaer med tomatsaus, kjøttboller, løkringer , fiken og foskjellig ost
Før steking:
Etter steking:
Hvite pizzaer med creme fraiche saus, laks, løk og forskjellig ost.
Resultat: En herlig familie pizzaaften :)
De to dessertpizzaene lagde jeg først og satte de til side.
En med epleskiver og sukker og nummer to med fiken og honningmarinerte nyplukkede valnøtter.
Kjempegod avslutning på en flott uke :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)