10. okt. 2012

Kanin eller Kylling og Spagetti Gresskar / Butternut

Det er gresskar sesong ut og kjøp :) I tilegg er gresskar veldig sunt, og hele gresskaret er spiselig.


Fylt / bakt / gratinert Gresskar


Ingredienser: 

 Gresskar
400 gram Kylling eller kaninkjøtt
1 løk
4 hvitløkfedd
1 ss grov sennep
3 dl creme fraiche / kremost /rømme
5 gram revet ost
KruspersilleGresskaret mitt het butternut (veldig fransk ) var på 2 kg og vi fem klarte å spise bare halvparten, selv uten salat og annet tilbehør, vel litt baguette på ekte fransk vis er jo selvfølge, og en liten yoghurt til avslutning.

Jeg har brukt kaninkjøtt, men kyllingfileter går også veldig fint. For å løsne bena fra kaninkjøttet, kokte jeg det en time i litt vann med løk og gulrot. Deretter var det veldig enkelt og løsne kjøttet og rive / skjære det i mindre biter. Hvis du bruker kyllingfileter kan du skjære dem rett i små biter.Mens kaninkjøttet kokte bakte jeg gresskaret i ovnen på 175 grader, varmluft ca. 40 minutter.

Vask gresskaret og del det i to på langs, jeg tok ut frøene (for å ha til å så til våren ;-) ) men det er absoulutt ikke nødvendig. Ha litt olivenolje og salt over gresskaret og sett i ovnen. Når det er mykt, stikk med en kniv, er det ferdig. Ta ut greskaret og skrap ut litt av kjøttet fra midten, som om du huler ut en båt :) fra midten, men ikke for mye. Gresskarkjøttet er nå forvandlet til mini spagetti derav navnet ;-). Klarte nesten og overbevise barna om at det var vermicelle (suppe pasta), helt til de smakte på det.Varm litt olje i stekepanna og ha i en ts hel cumin, når de er varm has kanin eller kylling- bitene i, løk i biter og presset hvitløk.  brunes godt. Ha i 1 ss grov sennep, og creme fraiche eller krydderost, evnt. en blanding av de to. La surre noen minutter.


Ha blandingen i gresskar halvdelene og deretter fyller du opp med det gresskarkjøttet du gravde ut (mos det litt først). Strø revet ost over og tilbake i ovnen ca. 20 minutter. På stekeplate eller i ildfast form, ettersom hvor tykke/tynne vegger du har laget på båten ;-)
Strø hakket persille over ved servering og nyt herligheten med litt ferskt brød.Skallet på gresskaret blir sprøtt og lett og ta av på tallerkenen, men det er like enkelt og bare spise det opp...

Kjempegodt, økonomisk, enkelt og ikke minst sunt :)

Bonne Appètit !2 kommentarer:

  1. Mm.. Om du ikke sår frøene, smaker de så godt å spise... Altfor godt! Bare det i seg selv er en god grunn til å spise gresskar!

    SvarSlett
  2. Kjempegodt ! og heldigvis så trengs det ikke mange til å så planter ;-)

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)