12. okt. 2012

Frukt på veien til 5 om dagen

Jeg synes det er veldig vanskelig å få plass til 5 om dagen, selv med planlegging. jeg kutter ut mye poteter, ris og ikke minst pasta med grønnsaker. Men siden man også skal ha 2-3 porsjoner melkeprodukter og fisk og kjøtt, er det begrenset hvor mye det er plas til i magen :)


En måte å få plass til mer frukt og grønnsaker er mellommåltidet mellom lunsj og middag: oppskjært frukt og grønt. Det er lettere å få barn (og voksne) til å spise oppskjært og blandet fat med frukt en bare å ta ett eple. Litt jobb og vaske og dele opp, men når man har tid så er det vært det. Litt nøtter i tilegg så blir det enda noen viktige innslag i dagens meny. Og vips så er man fort oppi 6 om dagen ;-)Det ble to porsjoner frukt / grønnsaker på hver person:Sett noen oppskjærte gulrøtter på middagsbordet og du skal se de forsvinner fort mens man venter på at matn kommer , og så er det litt mindre plass til poter/pasta...


Litt nøtter til så blir man sunnere enn sunnest ;-)


Hvordan man skal servere og forsyne seg av druer finner du herHerlige farger :)

Vil du bli med på min facebook side 5 0m dagen ?
Det er bare å like, legge inn poster, linker til dine sunne oppskrifter eller andre sunne livsstiler...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)