Når man ofte lager kaker og mye godt blir de rundt bordet mer og mer kresne,
ikke på forskjellige ingredienser men på kakene i seg selv (eller middagen etc.)..
Det er enkelte variasjoner som blir mer populære enn andre...
Her er det blitt vaniljekrem: bør være i kaken eller ved siden av som vaniljesaus..
ikke på forskjellige ingredienser men på kakene i seg selv (eller middagen etc.)..
Det er enkelte variasjoner som blir mer populære enn andre...
Her er det blitt vaniljekrem: bør være i kaken eller ved siden av som vaniljesaus..
Så høstens hittil beste eplekake er dagens oppskrift:
Ingredienser:
2 egg
1 1/2 dl sukker
125 gram smeltet smør
3 dl mel
2 ts bakepulver
3-4 epler
5 dl vaniljekrem
sukker, kanel
Lag vaniljekrem eller kjøp ferdig ;-) , sett ovnen på 165 grader.
Skrell og del epler i båter.
Pisk eggedosis.
Tilsett smeltet smør og eplesaft vekselvis med mel iblandet bakepulver.
Ha i en form på ca 24 cm i diameter eller firkantet 20x30 etc, jeg brukte en form på 26x36 og det var for stort ;-)
Legg på epler i ett jevnt mønster...
...og deretter vaniljekrem på toppen.
Stek i 40 minutter...
Nyt kaken lunken som den er eller hvorfor ikke med litt is eller creme fraiche :)
Hei. Denne kaken ser utrolig god ut, men jeg har et spørsmål:
SvarSlettEr det virkelig vaniljekrem du har på denne kaken? På bildet ser det mer ut som vaniljesaus - mer flytende.
Kjempegod kake :-)
SvarSletttror jeg må lage den også ;-)
Jeg mener vaniljekrem eller tykk vaniljesaus, altså ikke saus iblandet vispet krem.
Her finner du min standard vaniljekrem: http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2013/10/hjemmelaget-vaniljekrem.html
Epler settes på handlelisten !
Lykke til :-)