31. okt. 2012

Halloweenkake med gresskar og vaniljekrem til Halloween

Her følger fortsettelsen av gresskarsuppen som lovet tidligere i dag ;-)

Gresskarbrød og gresskarlykt følger om noen minutter ;-)

Alle kjenner jo pumpkinpai eller gresskarpai så jeg synes det var morsomt å lage en kake med gresskar, og selvfølgelig vaniljekrem som er blitt sååå populært i det siste...


Du må gjerne jukse med kjøpt vaniljekrem, men her ble det ekte i dag, og når jeg tenker over det så tror jeg ikke egentlig det tok så mye lenger tid en den jeg vanligvis lager ved å koke opp melk og tilsette pulver, som custard hvis dere kjenner den fra england. Den hjemmelagde kremen var selvfølgelig minst like god ;-) ..oppskriften kom dalende inn på e-mail fra en fransk oppskriftside i dag tidlig.

Gresskarkake

Ingredienser

Vaniljekrem:
2 eggeplommer
1/2 dl sukker
2 ss maisenna mel
2 1/2 dl melk
vaniljestang

400 gram gresskarkjøtt
1/2 dl sukker
1 ts allehånde

2 egg + 2 eggevitter (eller tre egg)
1 1/2 dl sukker

125 gram smeltet smør
3 dl mel iblandet 1 ss bakepulver

Sett ovnen på 170 grader.

Lag først vaniljekremen, ved å koke opp melken med vaniljestangen, samtidig som du visper eggeplommer og sukker hvitt.
Visp inn maisennamelet og deretter den kokende melken. Ha blandingen over i kjelen og varm opp forsiktig mens du rører hele tiden, til blandingen er kremtykk. Sett til side.

Skjær gresskarkjøttet i biter (som du ville gjordt med eple til eplekake), ha disse i en plastpose med sukker og allehånde, snurr toppen av posen sammen , pass på at det er luft inne i posen og rist godt så sukker og krydder fordeler seg jevnt rundt bitene.



Så kan du begynne på kaken:

Visp egg og sukker til eggedosis. Visp deretter inn mel iblandet bakepulver og til slutt det smeltede smøret.

Ha røra i en kakeform på ca 24 cm eller i en firkantet 25x25 eller 20x30...
Legg gresskarkjøttet jevnt på toppen, trykk bitene litt ned i røra.
Ha til slutt vaniljekremen på toppen.


Stekes i 40-50 minutter, sjekk med en kakepinne eller skarp kniv.

kaken kan spises lunken som den er med is-krem etc.. 

Eller kan pyntes med ett melisdryss se bildene for vårt forslag til årets halloweenfest. 



3. mulighet er å lage en herlig ostekrem av 200 gram smør, 200 gram smøreost og 100-200 gram melis, se fjorårets kake ;-)

Pynt med spindelvev laget av smeltet jokolade eller det du har for hånden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)