Her følger fortsettelsen av gresskarsuppen som lovet tidligere i dag ;-)
Gresskarbrød og gresskarlykt følger om noen minutter ;-)
Alle kjenner jo pumpkinpai eller gresskarpai så jeg synes det var morsomt å lage en kake med gresskar, og selvfølgelig vaniljekrem som er blitt sååå populært i det siste...
Du må gjerne jukse med kjøpt vaniljekrem, men her ble det ekte i dag, og når jeg tenker over det så tror jeg ikke egentlig det tok så mye lenger tid en den jeg vanligvis lager ved å koke opp melk og tilsette pulver, som custard hvis dere kjenner den fra england. Den hjemmelagde kremen var selvfølgelig minst like god ;-) ..oppskriften kom dalende inn på e-mail fra en fransk oppskriftside i dag tidlig.
Gresskarkake
Ingredienser
Vaniljekrem:
2 eggeplommer
1/2 dl sukker
2 ss maisenna mel
2 1/2 dl melk
vaniljestang
400 gram gresskarkjøtt
1/2 dl sukker
1 ts allehånde
2 egg + 2 eggevitter (eller tre egg)
1 1/2 dl sukker
125 gram smeltet smør
3 dl mel iblandet 1 ss bakepulver
Sett ovnen på 170 grader.
Lag først vaniljekremen, ved å koke opp melken med vaniljestangen, samtidig som du visper eggeplommer og sukker hvitt.
Visp inn maisennamelet og deretter den kokende melken. Ha blandingen over i kjelen og varm opp forsiktig mens du rører hele tiden, til blandingen er kremtykk. Sett til side.
Skjær gresskarkjøttet i biter (som du ville gjordt med eple til eplekake), ha disse i en plastpose med sukker og allehånde, snurr toppen av posen sammen , pass på at det er luft inne i posen og rist godt så sukker og krydder fordeler seg jevnt rundt bitene.
Så kan du begynne på kaken:
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp deretter inn mel iblandet bakepulver og til slutt det smeltede smøret.
Ha røra i en kakeform på ca 24 cm eller i en firkantet 25x25 eller 20x30...
Legg gresskarkjøttet jevnt på toppen, trykk bitene litt ned i røra.
Ha til slutt vaniljekremen på toppen.
Stekes i 40-50 minutter, sjekk med en kakepinne eller skarp kniv.
kaken kan spises lunken som den er med is-krem etc..
Eller kan pyntes med ett melisdryss se bildene for vårt forslag til årets halloweenfest.
3. mulighet er å lage en herlig ostekrem av 200 gram smør, 200 gram smøreost og 100-200 gram melis, se fjorårets kake ;-)
Pynt med spindelvev laget av smeltet jokolade eller det du har for hånden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)