18. okt. 2012

Fylt gresskar

Elsker høsten og gresskarene som er i full sesong nå rett før halloween,
så her er det bare å løpe og kjøpe :)


Jeg får på markedet litt forskjellige typer gresskar, store og små og forskjellige farger. 
Nye populære typer og gamle typer.

Denne gangen ble det ett bittelite gresskar, perfekt å dele i to og fylle med noe godt,
 her kalles det pottimarron og veier ca 1 kg.

Inngredienser til 4:

ett eller to gresskar
400 gram kjøtt (valgfritt, her ble det villsvin)
400 gram aspargesbønner
2 løk
2 dl ris
4 dl vann/kraft
120 gram chevre
Litt kruspersille

Fremgangsmåte:

Del gresskaret i to, skrap ut kjernene. 
Ha på litt olivenolje og bak det 20 minutter i ovnen på 200 grader, 
stikk i kjøttet for å se om det er mykt/ferdig. 

Sparetips: Kan også bakes på lavere varme ved lenger steketid, hvis du f.eks. lager en kake samtidig ;-)

I mellomtiden lager du fyllet. Skjær kjøttet i små strimler/biter brun disse i litt olje, tilsett aspargesbønner delt i mindre biter, løk i biter og ris, deretter vann/kraft og la koke unde lokk til risen er ferdig, (tilsett eventuelt mer vann underveis) se anvisning på pakken, ca 10 minutter.



Når gresskaret er mykt tas de ut og fylles med kjøttblandingen,
legg en ostebit på toppen og sett de inn i ovnen til osten er smeltet.


Jeg brukte bare ett gresskar, siden det er bare jeg som er storspiser av slike 'greier', så resten av fyllet serverte jeg ved siden av ;-)


Nå over til det beste av alt: gresskarkjernene, må ikke kastes de inneholder også masse sunt og er veldig gode laget som snakcs, hvis du har kjerner fra ett 'butternut' gresskar er disse myke og kan spises som de er, de andre kan være litt store og harde, la de da ligge i vann en stund og kok dem 30  minutter (så blir de frie for gresskarkjøttet også ;-)

Ha de deretter i en stekepanne, med salt,pepper, timian og paprika pulver (du kan selvfølgelig mikse og matche krydder etter smak). Litt olivenolje og stek på middelsvarme til de begynner og hoppe :)

Avkjøles litt og nytes som aperitif, kan strøs på gresskarene etc. 




Ha en fin gresskar jakt og Bon Appètit !






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)