Etter å ha kikket på alle bidragene til matbloggsentralens kyllingutfordring,
og 3 store kyllinglår (dvs høne) var klare til å bli middag, så fikk jeg lyst til å lage panerte og sprø kyllingbiter, ungene er selvfølgelig fan av fastfood selv om det bare er på ferie med pappa de spiser det...
KFC Kyllinglår
Mine ble til slik:
Panering :
1 dl mel
1 dl brødrasp
1/2 dl sesamfrø:
1/2 ts salt,
1 ts pepper
1 ss paprika
Alt blandes godt.
Delte lårene i to (siden vi var 5) , rull kyllingbitene godt i paneringen og legg de i ildfast form,
hvis kyllingen ikke er fet og god tilsett litt olivenolje i forma.
Hvis den er fet nok så vil fettet trekke seg opp i paneringen og den blir sprø.
Jeg sjekket under stekingen og tilsatte litt olje der hvor det manglet...
Settes inn i forvarmet ovn på 210 grader, stekes ca 30-40 minutter ettersom tykkelsen på bitene.
Serverte de med Aspargesbønner med hvitløkost.
Resten av paneringen brukte jeg til å panere en viltstek dagen etter ;-) ...ingenting går til spille :)
Servert med saltbakte poteter og squash :)
Bonne Appetit !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)